Mainos

Ensi vuosikymmenellä autovero voi olla historiaa

Autovero voi poistua kokonaan kymmenen vuoden kuluessa. Tätä mieltä on ainakin Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pentti Rantala, joka uskoo siihen, että tulevaisuudessa nykyinen ajoneuvovero korvataan muunlaisilla maksuilla. Ajoneuvoveron piti alkujaan olla tilapäinen - muun muassa vuonna 1958 luvattiin, että vero poistetaan heti, kun taloustilanne paranee.

– Autovero tulee poistumaan, mutta ei tällä vuosikymmenellä. Uskallan arvioida, että 2020-luvulla tulee verotus, joka perustuu siihen missä ajat, milloin ja minkälaisella autolla ajat, sanoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Rantala.

Suomalaiset henkilöautot ovat yhä Länsi-Euroopan vanhimpia. Viime vuonna keskimääräinen auton romutusikä oli 19 vuotta, mikä Rantalan mukaan merkitsee sitä, että autokantaa tulisi uusia. Uudet autot toisivat myös kosolti lisää turvallisuutta liikenteeseen.

– Pelastushenkilöstö on todennut, että kun vanhempi auto joutuu kolariin, voi kestää tunteja, ennen kuin ihmiset saadaan irrotettua autosta. Kun on uusi auto, ovet saadaan heti auki ja ihmiset ulos.

Rantala uskoo, että autoteollisuus lähtee lama-ajan jälkeen nyt uuteen nousuun. Viime vuonna uusien autojen myynti romahti jopa 35 prosenttia, mutta nyt henkilö-autoja on taas myyty hyvin. Paketti- ja kuorma-autojen myynti on yhä miinuksen puolella.

Katso toimitusjohtaja Pentti Rantalan haastattelu (Huomenta Suomi 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.