Ensi viikon sää: Helteille enää vain pieni mahdollisuus

Helle näyttää uuden ennusteen mukaan entistä epätodennäköisemmältä, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Perjantain sää jatkuu epävakaisena, sillä sade- ja ukkoskuuroja on odotettavissa tänään Etelä-Suomessa, Keski- ja Itä-Suomessa ja myös Lapissa.

Sää muuttuu poutaisemmaksi lauantaina, jolloin maassa päästään yleisesti lähelle 20 astetta.

– Myös pilvisyyttä esiintyy aika runsaasti ja iltapäivällä länsirannikolle tulee sateita. Sunnuntaiyönä sataa jo suuressa osassa maata, Mäntykannas sanoo.

Perjantaina maata ravistelleet sade- ja ukkoskuurot palaavat maahan sunnuntaina, jolloin erityisesti maan keskivaiheilla saadaan rankkoja kuuroja.

– Samalla sää viilenee, 20 asteen lämpötiloihin ei enää päästä.

Pohjoisessa viileää ja pilvistä

Myös ensi viikko jatkuu epävakaisena. Alkuviikolla saadaan monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja.

– Pohjoisessa sää viilenee ja lämpötila liikkuu 10-15 asteen välillä. Sää on pohjoisessa myös hyvin pilvinen, Mäntykannas sanoo.

Ensi viikoksi toivotut helteet näyttäisivät tämän hetken ennusteen mukaan entistäkin epätodennäköisimmiltä.

– Viikon loppupuolella Suomen eteläpuolitse kulkee hyvin helteistä ilmaa, mutta se jää Baltiaan. Meillä jatkuu totuttu viileähkö ja epävakainen sää.

– Pieni mahdollisuus sille. että etelässä olisi jokunen yksittäinen hellepäivä, on vielä olemassa. Ilmamassa Suomen yllä on ensi viikolla melko kesäistä, eli auringonpaisteessa lämpötila voisi kohota 20-25 asteen välille. Mutta koska pilvisyys on runsasta ja sadekuuroja ilmenee, lämpötila jää tämän hetken ennusteen mukaan alemmaksi, Mäntykannas summaa.

Katso ylhäältä videolta Markuksen video ensi viikon säästä!

 

Lue myös:

    Uusimmat