Mainos

Ennuste: Millaisena talvi jatkuu?

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan Suomi on jatkossakin matalapaineiden reitillä. Talven sää jatkuu vaihtelevana.

Tällä viikolla useita sadealueita kulkee Suomen yli. Tänään lumisadealue kulkee hitaasti Suomen yli kohti itää, keskiviikkona lunta satelee pohjoisessa ja maan keskiosassa. Torstaiksi on tulossa jälleen uusi sadealue.

– Lähiaikojen lauhin hetki on torstain vastaisena yönä. Länsi-Suomi on plussalla ja siellä sataa vettä ja räntää. Idässä ja pohjoisessa tulee lunta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Loppuviikollakin tulee sateita. Vedensekaiset sateet ovat mahdollisia etelässä, maan keski- ja pohjoisosassa sateet tulevat lumena.

Ensi viikko vaikuttaa tätä viikkoa kylmemmältä.

– Suomen yli näyttää kulkevan ensi viikolla heikohko välikorkean selänne ja olemme lämpötilojen ja sateiden osalta lähellä keskimääräistä. Ensi viikon jälkeen meillä näyttäisi taas vallitsevan länsivirtaus. Matalapaineet toisivat vuoroin lauhaa ilmaa etelästä ja niiden jälkeen tulisi kylmää ilmaa pohjoisesta. Keskiarvoihin verrattuna olisimme vähän lämpöisemmällä ja sateisemmalla puolella, tulkitsee Pekka Pouta Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennustetta.


Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Seuraa lumisateiden etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso ylhäältä videolta lähiviikkojen säätyyppiennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.