Mainos

Pekka Pouta kuukausiennusteesta: Toivottavasti käy näin

Neljän viikon ennusteen mukaan syyskuu mennään keskimääräistä lämpimämmässä säässä, lokakuun alkupuolella olisi luvassa kuulaita syyspäiviä.

Tällä viikolla matalapaineita kulkee Suomen yli. Henri-nimisen trooppisen myrskyn jäänteet ovat tuoneet kovia sateita Länsi-Eurooppaan ja nämä sateet jatkavat heiketen matkaansa Suomeen perjantaiksi. Länsi- ja Pohjois-Suomeen on odotettavissa yli 30 millimetrin sademääriä. Sää on tällä viikolla selvästi keskimääräistä lämpimämpää ja myös tuulista.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n neljän viikon ennusteen mukaan matalapaineiden kulku alkaa ensi viikolla heiketä ja sateet muuttuvat kuurottaisiksi. Lämpötilat ovat yhä vuodenaikaan nähden keskimääräistä korkeampia. Sää on melko pilvistä.

Isompi muutos näyttäisi tulevan syys-lokakuun vaihteessa koko Euroopan suursäätilaan.

– Suomen länsi-luoteispuolelle Norjanmerelle olisi muodostumassa korkeapaineen alue ja meille tulisi jonkinlainen pohjoisvirtaus. Sää viilenisi ja kirkastuisi. Lokakuun alkupuolella luvassa olisi aurinkoisia ja kuulaita syyssäitä. Toivottavasti käy näin, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Lämpötilat olisivat tämän ennusteen mukaan lokakuun alkupuolella keskimääräisiä eli päivän ylimmät lämpötilat etelässä reilussa kymmenessä ja pohjoisessa yli viidessä asteessa. Yöt olisivat kylmiä, paikoin pakkasöitä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta syksyn säätyyppiennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.