Mainos

Ennakkoinnostus iPhone 5:ttä kohtaan lopahtanut - tässä syy

Applen odotetaan tänään julkistavan uuden iPhone 5 -älypuhelimensa. Eri verkkosivuilla on liikkunut jälleen ennakkoon useita huhuja laitteen ominaisuuksista.

Tutkimusyhtiö BIGinsightin asiantuntija Pam Goodfellow kirjoittaa Forbesin sivuilla, että laitteesta julkisuudessa pyörineet ennakkohuhut eivät kuitenkaan näytä saaneen kuluttajia innostumaan aiempaan malliin.

BIGinsight haastatteli viime kuussa 9000 henkilöä ja kysyi heidän suhtautumistaan Applen tulevaan lippulaivapuhelimeen.

Kyselyssä 66,1 prosenttia ei pitänyt tulevaa iPhonea huhujen perusteella erityisen "kuumana" laitteena. 33,9 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että kyseessä on kovan luokan tuote.

"iPhone 4S ei vastannut kuluttajien ennakko-odotuksia"

Ennakko-odotukset Applen tulevaa julkistusta kohtaan ovat muuttuneet selvästi, kun niitä vertaa vuoden takaiseen tilanteeseen. Jo vuosi sitten odotettiin suurella innolla iPhone 5 –nimistä puhelinta. Tuolloin 50,7 prosenttia vastaajista piti laitetta ennakkohuhujen perusteella kuumana tuotteena.

Apple julkisti kuitenkin tuolloin iPhone 4S –kännykän, joka ei oleellisesti eronnut edellisen sukupolven iPhone 4 –mallista. Goodfellowin mukaan iPhone 4S ei aivan vastannut ihmisten odotuksia ja tämän takia odotukset uudenkin laitteen suhteen ovat tänä vuonna laimentuneet.

iPhone 5:n suosio vaikuttaisi kyselyn mukaan olevan kovimmillaan nuorempien ikäryhmien keskuudessa.

Kyselyn mukaan etenkin 18-24–vuotiaat vastaajat pitävät iPhone 5 -huhuja kuumina. Heistä 56 prosenttia on tätä mieltä. Vanhemmat ikäluokat puolestaan suhtautuvat huhuihin viileämmin.

Applen tiedotustilaisuus alkaa tänään illalla kello 20.00 Suomen aikaa. MTV3 seuraa julkistusta IT-sivuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.