Mainos

Elääkö Jobsin perintö Applen julkistuksessa?

Nokia julkisti viime keskiviikkona uuden lippulaivamallinsa, Lumia 920 -älypuhelimen. Kovan tason mobiilijulkistusten uskotaan saavan huomenna jatkoa, kun Apple pitää tiedotustilaisuuden San Franciscossa.

Applen uskotaan julkistavan tilaisuudessa uuden sukupolven iPhone-älypuhelimensa. Tyypilliseen tapaan verkossa on liikkunut valtavasti erilaisia huhuja uudesta puhelinmallista.

Applen lehdistölle lähettämässä kutsussa erottuu varjona numero viisi. Tämän uskotaan tarkoittavan sitä, että uuden puhelimen nimi on iPhone 5. Uutuuspuhelimen käyttöjärjestelmänä uskotaan olevan Applen uusi iOS 6 -mobiilikäyttöjärjestelmä.

Väitteiden mukaan Applen edesmennyt ikoninen johtaja Steve Jobs suunnitteli radikaalisti uudistettua iPhonea. Jobs menehtyi syöpään viime lokakuussa. Bloombergin haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Jobs työskenteli erittäin läheisesti uudelleen suunnitellun iPhone 5:n parissa ennen kuolemaansa.

Teknologiasivusto Techradar toteaa, että Jobs todellakin oli luultavasti kehittämässä jotain hyvin erilaista tuotetta, sillä viime vuonna julkistettu iPhone 4S muistutti läheisesti iPhone 4 -mallia.

Techradar on koonnut yhteen huhuja siitä, millaista puhelinta huomenna jännityksellä odotetaan.

Uudistettu muotokieli

Uutuuspuhelimen designin arvellaan poikkeavan selvästi nykyisen iPhone 4S:n muotokielestä.

Näytön koon uskotaan kasvavan ainakin neljän tuuman kokoiseksi, joka tosin ei nykyisin ole hurjan suuri näyttö. Suurempi näyttö on joka tapauksessa varmasti myös sovelluskehittäjien mieleen.

Monien huhujen mukaan iPhone 5 on nykyistä pitempi ja ohuempi. Näyttö on lähinnä venytetty nykyistä korkeammaksi, ja täten se olisi yhteensopiva nykyisten iPhone-sovellusten kanssa. Nykyisiä sovelluksia iPhone 5:llä käytettäessä niiden ylä- ja alareunassa näkyisi mustat kaistaleet.

Näyttöteknologia on huhujen mukaan myös aiempaa ohuempi ja kevyempi.

Huhujen mukaan Applen perinteinen 30-pinninen latausliitäntä olisi vaihtumassa pienempään, esimerkiksi 9-pinniseen liitäntään.

iPhone 5 -puhelimen uskotaan sisältävän jälleen kahdeksan megapikselin kameran. Joidenkin väitteiden mukaan myös puhelimen etukamera olisi HD-tasoinen.

Techradarin jutussa pohditaan, että käytetäänkö uutuuslaitteen rakenteessa kestävää Liquidmetal-metalliseosta. Liquidmetal-runko antaisi luuriin korkealuokkaisen tuntuman.

Ohessa on video, joka on koostettu uudesta iPhonesta liikkuvien huhujen perusteella:

Luvassa neliydinprosessorin vääntöä ja 4G -yhteydet?

Neliydinprosessorilla varustetut puhelimet ovat yleistyneet nopeasti tämän vuoden aikana. Myös iPhone 5:n uskotaan pitävän sisällään neliydinprosessorin, jota kutsutaan luultavasti Apple A6-nimellä.

iPhone 5:n uskotaan tukevan myös nopeita 4G-yhteyksiä. Wall Street Journalin mukaan käytössä olisi kansainvälinen LTE-tuki, joka pystyisi hyödyntämään eri maiden käyttämiä 4G-verkkoja.

Digitaalinen lompakko langattoman NFC-teknologian avulla?

Joidenkin arvioiden mukaan Apple sisällyttäisi langattomia lähiyhteyksiä tukevan NFC-teknologian uuteen älypuhelimeensa. Tällöin puhelinta voisi käyttää langattomana maksuvälineenä.

NFC-tekniikka on jo käytössä esimerkiksi monissa Nokian ja Samsungin puhelimissa, joten on mahdollista, että myös Apple astuu tälle alueelle.

Luvassa myös muita julkistuksia?

Uuden iPhonen uskotaan olevan keskiössä huomisessa tilaisuudessa, mutta Applen uskotaan julkistavan samalla myös muita tuotteita.

Teknologiasivusto Mashable ennakoi, että tilaisuudessa esitellään päivitetty iPod-soitinmallisto. Yhtiö saattaa myös paljastaa iPad tabletistaan kehitetyn pienemmän version, eli iPad Minin. Viimeisimpien huhujen mukaan iPad Minin julkistus tapahtuisi kuitenkin vasta myöhemmin tänä vuonna.

Applen tiedotustilaisuus alkaa keskiviikkona illalla kello 20.00 Suomen aikaa. MTV3 seuraa julkistusta IT-sivuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.