Mainos

Ennakkoäänet julki! SDP johdossa, kokoomus keskustan kiintereillä

Kuntavaalien ennakkoäänitulos on julkaistu. Suurimmat puolueet ovat järjestyksessä:

SDP 20,7 %
Keskusta 20 %
Kokoomus 19,8 %
Vihreät 10,3 %
Vasemmistoliitto 9,5 %
Perussuomalaiset 8,2 %
Kristillisdemokraatit 4,2 %
​​​​​​​RKP 4,1 %

42:00

Viime kuntavaaleissa 2012 ennakkoäänien tulokset noudattelivat suurimpien puolueiden suuruusjärjestyksessä myös loppullista järjestystä. Kokoomus oli suurin puolue, mutta kasvatti eroaan kilpakumppaneihinsa sosiaalidemokraatteihin ja keskustaan lopullisissa tuloksissa.

Merkittävimmän muutoksen tulokseensa keräsi ennakkoäänien ja lopullisten tulosten välillä vihreät, joka kiri vihreiden ohi lopullisissa tulokissa. Myös RKP jätti kristilliset taakseen lopullisissa tuloksissa.

Noin 26,3 prosenttiä äänioikeutetuista äänesti tänä vuona ennakkoon kuntavaaleissa. Ennakkoon äänesti siis yli 1 157 000 äänestäjää. Luku on suurempi kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa, joissa ennakkoon äänensä antoi 24,7 prosenttia äänestäjistä.MTV Uutiset seuraa vaali-iltaa reaaliaikaisesti

Kello 19.55 alkavassa nettilivessä analysoidaan ennakkoäänten tuloksia ja vieraillaan puolueiden vaalivalvojaisissa. Lähetystä voi seurata osoitteessa MTV.fi sekä katsomo.fi-palvelussa.

MTV3-kanavalla tuloslähetys alkaa kello 21.05. Lähetyksessä haistellaan tunnelmia kuntatalolla, jonne puoluejohtajat siirtyvät omista vaalivalvojaisistaan ennakkoäänten selvittyä. Tätäkin lähetystä voi seurata myös netin puolelta tai katsomosta.

Ja tietenkin vaalit ovat isossa roolissa myös MTV3 kanavalla kello 22.00 alkavissa Kymmenen uutisissa.

MTV.fi seuraa netissä tuloslaskennan lisäksi myös paitsi eri kuntien myös kiinnostavimpien ehdokkaiden tilannetta. Olemme paikalla myös puolueiden vaalivalvojaisissa.

Seuraa oman kuntasi ja ehdokkaasi tilannetta oikeusministeriön vaalit.fi-palvelusta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.