Ennakko: Lahdessa tulikuuma vieras

Kukapa olisi uskonut pari viikkoa sitten, että HIFK:lle 11-3 -tappion kärsinyt Ässät porskuttaisi pian viiden voiton putkessa.

Näin on kuitenkin tapahtunut ja tänään porilaiset pyrkivät jatkamaan voittokulkuaan Lahdessa. Patapaitojen valmentaja Pekka Rautakallio on silti varovainen puheissaan.

- Ei meillä ole mitään putkia mielessä. Ne pelit ovat jo menneisyyttä, Rautakallio muistuttaa.

Rautakallio seurasi Pelicansin edellisen liigaottelun Oulussa, jossa pussinokat hävisivät Kärpille jatkoajalla.

- Pelicans pelasi Oulussa ihan hyvää peliä. Taisteluluontoinen ilta tulee olemaan edessä. Pelicans kuitenkin kuuluu niihin päävastustajiimme, Rautakallio huomauttaa.

Ässät lähtee Lahteen samalla miehistöllä joka puristi viime viikolla kaksi voittoa. Tomas Zaborskyn pelilupa-asiat eivät vielä ole kunnossa, mutta Rautakallion mukaan slovakkihyökkääjän paperit saatetaan saada järjestykseen ennen Lahden reissua.

Seuraa häntä: Jesse Jyrkkiö, Ässät

Jesse Jyrkkiö on SM-liigan taitavimpia nuoria puolustajia. Vaikka ikää on vasta 21 vuotta, niin liigakausia on takana jo kolme. Jääaikaa tulee illasta toiseen parinkymmenen minuutin verran ja pian on aika odottaa myös lisää tehoja. Tähän mennessä syksyn saldo on 1+2.

Pelicans-Ässät-voiton avain

Ässien hurmos

Liigajumboksi kauden kynnyksellä ennustettu Ässät takoo voittoja illasta toiseen. Hurmos on nyt kovimmillaan, mutta jossain vaiheessa raja tulee vastaan. Pelicans on pelannut viime aikoina tasaisia otteluita, mutta voitot ovat karttaneet lahtelaisia jo kolmen kierroksen verran.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Ässien vire kestää, vieraspisteet irtoavat lukemin 4-2.

Blues-TPS-voiton avain

TPS:n tuska

TPS:n tuska on yksi syksyn puhutuimmista aiheista kiekkopiireissä. Illasta toiseen on turkulaisten voittoa odotettu, mutta voitottomien otteluiden putki on jo 12 ottelun mittainen. Bluesinkaan peli ei ole kulkenut. Vaikka pinnoja on 12 enemmän kuin Tepsillä, niin sijoitus ei ole kuin kaksi pykälää korkeammalla.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Ei tule lohtua Aurajoen rannalle, 4-1 isännille.

HIFK-Kärpät-voiton avain

Siipirikkoinen HIFK

HIFK:n ja Kärppien välisissä otteluissa on aina tunnelatausta. Nyt HIFK tarvitsee lisätukea kannattajilta, koska sivussa olevien pelaajien määrä alkaa olla uhkaavan suuri. HIFK:n kannalta Kärpät vierailee sopivassa saumassa, sillä ensi viikolla pohjoisen petoja vahvistavat niin Petr Tenkrat kuin Pavel Rosakin.

MTV3.fi-tulosveikkaus: HIFK ottaa oululaisista niskalenkin maalein 4-3.

JYP-Jokerit-voiton avain

Pystyykö Jokerit haastamaan liigakärjen?

Alkukankeuden jälkeen JYP on saanut pelinsä rullaamaan ja kymmenen päivän takaista HIFK-notkahdusta lukuun ottamatta voitot ovat seuranneet toisiaan. Toisaalta myös Jokereiden ilme on paranemaan päin. Ben Eaves on tuonut ajatusta hyökkäyspeliin ja Mika Järvinen on alkanut lunastaa tolppien välissä niitä odotuksia, joita häntä kohtaan on ladattu.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Jokereiden on aika hämmentää kärkitaistoa, 2-1 –voitto narreille.

Lukko-Ilves-voiton avain

Pysähtyykö Lindgren?

Lukon Perttu Lindgren on ollut alkukaudesta liekeissä ja tänään pistepörssin kärkinimi yrittää kasvattaa muhkeaa pistesaldoaan kasvattajaseuransa kustannuksella. Lukko hävisi edellispelinsä Ässille, joten näytön paikkaa on muillakin kettupaitaisilla pelaajilla. Ilves on osoittanut viime viikkoina sen, että kovalla yrittämisellä ja sitkeällä asenteella pääsee tällä liigakaudella pitkälle.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Lukon liike on liikaa Ilvekselle. Pisteet jäävät Äijänsuolle 4-1.

SaiPa-KalPa-voiton avain

Tasaisuutta otteisiin

Sekä SaiPan että KalPan on ollut vaikea löytää tasaisuutta otteisiinsa. Ei siis ihme, että nämä kaksi ryhmää löytyvät sarjataulukosta puolen välin huonommalta puolelta. Joukkueiden ensimmäisessä yhteenotossa tällä kaudella ei maaleilla juhlittu. SaiPan Jarno Koskiranta iski ottelun ainoan osuman pari minuuttia ennen päätössummeria.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Kisapuistossa pelataan vielä 60 minuutin jälkeen. Jatkoajalle mennään lukemissa 2-2.

Tappara-HPK-voiton avain

Tapparan aika ryhdistäytyä

Alkukauden sensaatiojoukkue Tappara on valunut tavallisten kuolevaisten joukkoon. Yllätysmomentti on menetetty ja pisteiden raapiminen on ollut viime aikoina työn ja tuskan takana. HPK sen sijaan pelaa jälleen sille tyypillistä kautta. Hämeenlinnalaiset toteuttavat omaa juttuaan kärjen tuntumassa ja viime viikko toikin kolme makeaa voittoa.

MTV3.fi-tulosveikkaus: Tappara palaa voittojen tielle. Kirvesrinnat juhlivat 3-2.

Lue myös: