Mainos

Energiajätteen käsittelylaitos paloi Keravalla

Energiajätelaitoksen palo on saatu taltutettua, ja myös palosta nousseet myrkkykaasut ovat hälvenneet.

Keravan jätekäsittelylaitoksen palo on saatu hallintaan. Lassila-Tikanojan energiajätelaitoksella Keravan Saviolla riehunut tulipalo saatiin taltutettua kello 19:n tienoilla. Myös palosta noussut myrkyllinen kaasu on hälvennyt.

Tulessa oli lähinnä suuri energiajätekasa, jossa oli silputtuna muovi- ja pahvijätettä. Energiajätettä oli kahden tunnin aikana liekeissä kaikkiaan noin 40 tonnia.

Lassila-Tikanojan mukaan palon taloudellisia vahinkoja on vielä vaikea arvioida. Arvokkaimmat koneet saatiin pelastettua, eikä itse rakennus juurikaan vahingoittunut palossa. Hallissa oli kuitenkin joitakin tuotantokoneita, jotka saattoivat vaurioitua.

Pelastuslaitos jälkivartioi hallilla ainakin huomiseen saakka, sillä jätteet voivat suhteellisen helposti syttyä uudelleen.

Lassilan-Tikanojan jätteenkäsittelylaitos on Karhuntassuntiellä Saviolla. Laitoksen lähiseutu peittyi pahimpaan paloaikaan savuun. Tienoilla asuvia neuvottiin pysyttelemään sisätiloissa, koska palopaikalta pelättiin kulkeutuvan huonovointisuutta aiheuttavia myrkyllisiä kaasuja. Nyt savu on jo hälvennyt.

Palon huomasi Lassila-Tikanojan työntekijä noin kello 17. Sammutustöihin saapui 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Sammutustöiden alkaessa liekeissä oli suuri jätekasa sekä hallin kattorakenteita. Viranomaisten mukaan palo oli hankala sammuttaa. Jätekasan sammuttamiseen tarvittiin raivauskalustoa. Palo alkoi kuitenkin talttua, kun kasan sai raivattua kaivinkoneella auki.

Halli on suuruudeltaan noin 1200 neliötä. Itse paloalue oli 300-400 neliötä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.