Emma Kimiläiselle "kotikisa" naapurimaiden entiselle ja tulevalle F1-radalle – koska W Series rantautuu Suomeen?

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajetun naisten formulasarjan W Seriesin kisoja ajetaan tulevalla kaudella myös Ruotsin Anderstorpin radalla ja Venäjällä uudella moottoriradalla Pietarissa.

Pietarin neljä kilometriä pitkä Igoran rata on todennäköisesti Venäjän F1-kisan tuleva näyttämö, sillä järjestäjät suunnittelevat F1-osakilpailun siirtämistä pois muutoksessa olevasta Sotshin olympiapuistosta.

Venäjän kisa käynnistää W Seriesin touko-kesäkuun vaihteessa. Sen jälkeen vuorossa on 12.-13. kesäkuuta ajettava Ruotsin osakilpailu legendaarisella Anderstorpin radalla, joka oli mukana F1-kalenterissa vuosina 1973–78.

Heinäkuussa voitoista taistellaan Italian Monzassa ja Saksan Norisringillä, elokuussa edessä on Britannian Brands Hatch ja syyskuussa kauden finaaliviikonloppu Hollannin Assenin radalla.

W Series -sarja huomioi tiedotteessaan juuri suomalaiskuljettaja Emma Kimiläisen, jolle olisi valmistumassa myös kotirata Iitin KymiRingille. Suomi ei kuitenkaan ole vielä kauden 2020 ohjelmistossa.

– Ruotsin kisamme Anderstorpissa tuo W Seriesin ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin, joka on alueena koti suomalaiselle kuskillemme Emma Kimiläiselle, joka oli yksi kauden 2019 tähdistä voittaen Assenissa. Samoin yhdelle uusista kuskeistamme, norjalaiskuskille Ayla Agrenille, W Series ilmoitti.

Sarjassa ajaa kaudella 2020 myös vasta 16-vuotias venäläiskuski Irina Sidorkova.

Assenin voiton lisäksi Kimiläinen huipensi loukkaantumisjakson sisältäneen kautensa kakkostilaan Brands Hatchissa.

Lue myös:

    Uusimmat