Koneen säätiö antoi Elokapinalle 200 000 euroa – suomalaiset tyrmäävät apurahan kyselyssä

Koneen säätiö antoi Elokapinalle 200 000 euroa apurahaa – kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista ei pidä sitä hyvänä asiana 1:51
Koneen säätiö antoi Elokapinalle 200 000 euroa apurahaa – kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista ei pidä sitä hyvänä asiana

Koneen Säätiö on myöntänyt apurahoja 2,8 miljoonan euron verran yhteensä 20:lle kestävän kehityksen hyväksi toimivalle projektille. Tarkoituksena on edistää tutkimusta sekä julkista keskustelua. Suoran toiminnan tempauksistaan tunnettu Elokapina-ympäristöliike on yksi apurahan saajista. Koneen säätiö myönsi 200 000 euroa Elokapinalle. 

Tutkimuslaitos Norstat on teettänyt kyselyn, jossa kartoitettiin suomalaisten suhtautumista siihen, että Koneen säätiö myönsi rahaa Elokapinalle.

Norstatin kyselyssä 21 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että apurahan myöntäminen Elokapinalle oli oikein. Vastaavasti 45 prosenttia vastaajista ei pidä tätä hyvänä asiana. Loput eivät osanneet sanoa asiaan mielipidettään.

Kyselyn anti on purettu tämän jutun yhteydessä olevalle videolle, jossa kerromme muun muassa, miten sukupuoli ja vastaajien ikä vaikuttivat suhtautumiseen.

Elokapina nousi otsikoihin viimeksi tänään, kun liike tukki liikenteen Metsä Groupin Kemin sellutehtaan pääportilla.

Norstat Finlandin Omnibus -kuluttajapaneeliin vastasi 5–11. syyskuuta 2023 yhteensä tuhat suomalaista.

Lue myös:

    Uusimmat