Elintarviketeollisuusliitto: Naudanlihaa voi syödä turvallisin mielin

Elintarviketeollisuusliitto muistuttaa, että todetussa BSE-taudissa kyse ei ole epidemiasta vaan yksittäistapauksesta. Johtaja Lea Lastikka korosti perjantaina, että naudanlihaa voi edelleen syödä turvallisin mielin. BSE-taudin ennalta ehkäisevät toimet ovat Suomessa olleet mittavia. Siksi Lastikan mielestä nyt todettu tapaus on yllättävä.

Suomessa on tehty noin 25000 BSE-testiä vuosittain. Kaikki sairasteurastetut naudat sekä täysin terveistä eläimistä on testattu. Yhtään tautitapausta ei ole aiemmin löydetty.

Teurastamoteollisuus aloittaa kaikkien yli 30 kuukautta vanhojen nautojen testaamisen BSE:n varalta. Suomessa teurastetaan tämän ikäisiä nautoja vuosittain noin 125000. Teurastusmäärät sopeutetaan niin, että kaikki naudat pystytään testaamaan. Käyttöön otetaan nopean testituloksen antava menetelmä, jotta ruhoja ei jouduta varastoimaan useiksi vuorokausiksi. -Nyt todettu BSE-tapaus osoittaa sen, että valvonta Suomessa toimii hyvin. Missään tilanteessa sairaita eläimiä ei teurasteta normaalilinjalla, vaan ne ohjataan sairasteurastamoon.

Kuluttajat voivat luottavaisin mielin syödä naudanlihaa vastakin, sillä valvonta ei koskaan ole ollut yhtä tehokasta kuin tänä päivänä, korosti Lastikka.

(MTV3 Internet / STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja