Elinkeinoministeri Lintilä MTV:lle: Yritysten mahdolliset energiatuet ovat jo työpöydällä – neljä yksityiskohtaa säädettävänä

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan kotitalouksien takautuvan sähkötuen kertakorvauksen parametrejä työstetään tänään ja huomenna. Päätökset tehdään ennen joulua.

Tarkoituksena on linjata omavastuuosuus, korvausprosentti, kattokulutus ja korvauksen määräytymisen ajankohta.

Lintilä arvioi, että niin sanotun windfall-veron ja kantaverkkoyhtiö Fingridin niin sanotut pullonkaulakorvaukset riittäisivät kattamaan kotitalouksille tulevan kertakorvauksen kulut. Hän kuitenkin muistuttaa, että windfall-verotulojen haitari on erittäin laaja, 500-1300 miljoonaa euroa.

Elinkeinoministeri kuitenkin varoittaa, että tukikohteita voi tulla yllättäen lisää ja yritysten mahdollinen tukeminen on jo työpöydällä.

Lintilän mukaan hän on nimennyt jo aiemmin työryhmän varautumisen ministeriryhmän avuksi, ja tilannekatsaus yritysten tilanteesta on tarkoitus järjestää nopealla aikataululla.

Lintilä sanoo, että yritysten tilanne on muuttunut nopeasti.

– Suomen Yrittäjät ilmoitti vielä parisen viikkoa sitten, että he eivät näe tarvetta energiatuelle. Nyt sieltä ilmoitetaan, että heillä olisi kymmenellätuhannella yrityksellä tarve saada energiatukia, sanoo Lintilä MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat