Elian Web kruunasi nousujohteisen kilpailuhistoriansa – nappasi pääpotin 120 000 euroa

Ennakkosuosikki Elian Web piti pintansa ja ravasi sunnuntaina päälähdön voittoon Suur-Hollola-ajoissa Lahden Jokimaan raviradalla. Hevosta ohjasti Jorma Kontio.

Elian Web sijoittui kolme vuotta sitten kilpailussa kolmanneksi ja vuonna 2018 toiseksi. Nousujohteinen kehitys huipentui vuoden 2020 voittoon ja 120 000 euron pääpalkintoon.

–  Elian Web tyytyy vauhtiin kuin vauhtiin. Tuntui, että maalissakin hevosella oli kaikki voimat tallella. Voitto tuli aika helposti, mietti Kontio Ruutu-palvelussa lähetetyssä haastattelussa.

–  Ravilähdöstä ei saa ikinä rahaa helpolla, sen eteen on tehty todella paljon työtä. Jokainen lähtö pitää ajaa ja jokainen lähtö on uusi, voitto ei ole ikinä varmaa, kommentoi puolestaan valmentaja Katja Melkko suvereenia voittoa.

Elian Webin voittoaika oli 12,8. Toiseksi sijoittui Hotshot Luca ja kolmanneksi Big Headache. Kilpailu oli lämminveristen 2 140 metrin ryhmäajo.

Evartti riskillä voittoon

Suomenhevosten Suur-Hollolan voittaja oli Santtu Raitalan ohjastama Evartti. Kilpailu oli kylmäveristen 2 140 metrin tasoitusajo. Evartti nousi voittoon riskiratkaisulla peesaamalla sisäradalla ennen iskua loppusuoralla.

–  Se oli kaikki tai ei mitään -ratkaisu. Tuntui, että kannatti laittaa all-in ja se onnistui nyt, vaikkei tuollainen ratkaisu jokainen kerta onnistu. Loppusuora oli oikein hienon tuntuista, Raitala tunnelmoi voittajahaastattelussa.

Evartti on ravikansalle tuttu hevonen. Ohjastajamestari Jorma Kontio saavutti aikanaan hevosella 10 000:nnen voittonsa.

–  Hevosen tarina on älyttömän hieno ja se on tosi monelle ihmiselle äärimmäisen tärkeä hevonen. Se on taistelija, se on näyttänyt sen radalla ja sen ulkopuolella, kehui ohjastaja Raitala.

–  Evartti on ihan ykköshevosia Suomessa. Se on kehittynyt hienosti, kehui Kontio.

Evartti ajoi voittoon ajalla 22,9. Toiseksi sijoittui Lissun Eerikki ja kolmanneksi Caijus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja