Mainos

"Elefantit ovat häviämässä salamannopeudella" – yli 11 000 norsua teurastettu Keski-Afrikassa

Elefantit ovat häviämässä Keski-Afrikasta järjestelmällisen teurastuksen seurauksena, paljastuu Maailman luonnonsäätiön WWF:n sekä Gabonin Kansallispuistoviraston tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan salametsästäjät ovat surmanneet arviolta 11 000 elefanttia vuodesta 2004 lähtien Minkébén kansallispuistossa ja sen ympäristössä. Määrä vastaa noin 44–77 prosenttia alueen koko elefanttikannasta.

Kansallispuiston alueella asustanut elefanttipopulaatio on ollut aikanaan mantereen suurin.

– Tilanne on karannut käsistä. Todistamme maailman suurimman maanisäkkään systemaattista teurastusta, WWF:ää edustava Bas Huijbregts toteaa.

– Täällä Keski-Afrikassa elefantit ovat häviämässä tätä taistelua salamannopeudella, ilman että maailma edes huomaa.

WWF:n mukaan Afrikan maat ovat tarttuneet kiitettävästi toimiin salametsästäjiä vastaan.

Esimerkiksi Kamerunin, Tšadin ja Gabonin hallitukset palkkaavat yhä enemmän puistonvartijoita ja lähettävät myös armeijan joukkoja estämään salametsästäjien toimia.

WWF:n mukaan tämä yksin ei kuitenkaan riitä, vaan norsujen suojelemiseksi täytyy hillitä norsunluun kysyntää Itä-Aasiassa.

– Jos hallitukset tällä alueella eivät vaadi maita käsittelemään asiaa kansainvälisenä hätätilanteena, norsupopulaatiot häviävät Keski-Afrikasta meidän elinaikanamme, Huijbregts sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.