Elävöitä ulkoseinääsi upealla taululla

Myös ulkoseinää voi elävöittää erilaisten taulujen avulla, jotka tuovat pirteyttä talon ulkomuotoon. Tämän ulkotaulun ohje on siinä määrin helppo, ettei sen tekemiseen tarvita sen kummempia nikkarointitaitoja. Riittää, kun osaat sahata ja heiluttaa maalisutia.

Miksi kiinnittää tauluja piristämään vain talon sisäinteriööriä, kun niitä voi hyvin ripustaa myös ulkoseinien pintaan? Tämän ulkotaulun tekemiseen ei tarvita picassomaisia maalaustaitoja: taulu syntyy erivärisistä väripalkeista, jotka kiinnitetään seinään vierekkäin. Tämä helppotekoinen taideteos ihastuttaa vuoden ympäri.

Vaneri rimoiksi

Taulun taiteiluun tarvitset 12 millimetrin paksuista vedenkestävää vaneria, pva-liimaa, neljää eriväristä akryylimaalia sekä erikoisvahvaa kaksipuolista teippiä, joka soveltuu ulkotiloihin.

Sahaa 60 cm x 120 cm kokoisesta vanerilevystä seitsemän eripaksuista rimaa. Jos et jaksa itse ryhtyä sahauspuuhiin, voit pyytää, että homma tehdään puolestasi liikkeessä, josta ostat vanerin.

Jotta vaneri kestäisi Suomen sääolot, tulee sahauspinnat tiivistää. Tämän teet pva-liiman avulla. Liima tulee liottaa samaan määrään vettä ennen pinnoitusta.

Suti suihkimaan

Asettele vaneririmat tasaiselle alustalle siihen järjestykseen kuin haluat niiden olevan seinälläsi. Maalaa niistä jokainen rima huolellisesti ainakin kahteen kertaan haluamallasi väreillä.

Merkitse seuraavaksi seinään, mihin haluat taulun alareunan sijoittuvan. Voit käyttää puuhassa apuna vatupassia eli vesivaakaa. Näin reuna menee varmasti suoraan.

Teippiä taideteokseen

Käännä vanerikappaleet ympäri ja laita rimojen maalamattomalle puolella kaksipuolista teippiä. Älä turhaan kitsastele teipin määrässä – mitä enemmän teippiä, sitä jämäkämmin rimat pysyvät seinässä.

Kun teipit ovat kiinni vaneririmoissa, taideteos on valmis ripustamista varten. Aloita taulun laidalta toiselle: paina vanerikappaleet tukevasti omille paikoilleen.

Parhaimman näköisen lopputuloksen saat, kun vierekkäin olevien vaneririmojen leveys ja värit vaihtelevat. Varmista vielä, että rimojen alareuna on tasassa ja vaneririmat pitkittäin suorassa.

Katso lisää vinkeitä ohjeita Viihdytään pihalla – 40 ideaa pihan piristykseksi -kirjasta (Gummerus, 2008).

MTV3/Viihdytään pihalla – 40 ideaa pihan piristykseksi (Gummerus, 2008)
Kuvat: Viihdytään pihalla – 40 ideaa pihan piristykseksi (Gummerus, 2008)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja