Elämä vei aikansa suurimmasta yllätyksestä vastanneen ex-tähtinyrkkeilijän MM-tittelistä kuoleman porteille – "Olin luovuttanut"

James ”Buster” Douglas vastasi 1990-luvun yhdestä suurimmasta nyrkkeily-yllätyksestä, kun hän kaatoi ylivoimaisena pidetyn Mike Tysonin raskaansarjan MM-ottelussa. Tuosta ottelusta alkoi kuitenkin Douglasin jyrkkä alamäki, joka oli viedä jopa hänen henkensä.

Douglas kohtasi Tysonin MM-titteliottelussa vuoden 1990 helmikuussa Tokiossa. Douglasin äiti Lula menehtyi yllättäen vain viikkoja ennen poikansa uran tärkeintä nyrkkeilyottelua. Kaikesta huolimatta Douglas kampesi itsensä kehään ylivoimaisena pidettyä Tysonia vastaan. Kaikesta huolimatta Douglas teki mahdottomasta mahdollista. Kaikesta huolimatta hän tyrmäsi ylivoimaisen ja lyömättömän Mike Tysonin.

Douglas hävisi kuitenkin seuraavan ottelunsa Evander Holyfieldille, joten hän menetti MM-vyönsä.

Tuosta ottelusta alkoi Douglasin jyrkkä alamäki, joka vei entisen maailmanmestarin lopulta melkein tuonelan porteille. Vuoden alussa tapahtuneet suuret elämänmuutokset, kuten suhdeongelmat ja äidin kuolema alkoivat viimein painaa Douglasin mieltä toden teolla, mikä vaikutti myös Douglasin terveyteen.

– Niin paljon tapahtui elämässäni, eikä minulla ollut aikaa surra äitiäni. Masennukseni alkoi. Yhdellä hetkellä sinulla on kaikki, sitten kaikki vain katoaa. En puhunut kenellekään. En välittänyt. Minä vain söin ja join, Douglas kertoo Expressenin mukaan.

Douglasin huonot elämäntavat olivat ottaneet vallan. Hän vietti aikaa ystäviensä kanssa juoden ja juhlien. Lopulta Douglasin terveys petti ja hän löysi itsensä sairaalasta diabeteksen aiheuttamasta koomasta vuonna 1994. Herättyään hän päätti jälleen ottaa elämänsä omaan hallintaansa.

– Kun heräsin teho-osastolta, sanoin itselleni, että tästä ei voi pistää enää huonommaksi. Tai voi, mutta en halunnut mennä sille tielle. Oli aika kääntää elämäni, ja niin minä teinkin, Douglas muistelee.

– Seuraava askel olisi ollut kuolema, enkä minä halunnut kuolla. Sain uuden mahdollisuuden, joten päätin vielä elää.

– En voinut ymmärtää, että olin päästänyt itseni pisteeseen, jossa olin melkein kuolla. Olin enemmän tai vähemmän luovuttanut.

Douglas sai kuin saikin elämänsä jälleen hallintaansa. Hän palasi kehään jälleen vuonna 1996, ja nyrkkeilikin vielä kolme vuotta ennen kuin hän lopetti uransa.

Lue myös:

    Uusimmat