Mainos

EK:n Kokkila vastaa Rinteen syytöksiin

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) puheenjohtaja Ilpo Kokkila vastasi ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinteen syytöksiin Huomenta Suomen Torstaikabinetissa. Rinne syytti aikaisemmin Huomenta Suomessa työnantajajärjestöjä yksipuolisesta sopimusten pettämisestä.

– Kyllähän niissä raamisopimuksen asioissa on tapahtunut siinä mielessä muutoksia, että siellä oli kaksi isoksi noussutta kysymystä. Toinen oli nämä laittomat lakot, josta piti saada sopu aikaiseksi ja toinen oli koulutuskysymys, joka nyt sitten joka on noussut elämää suurammaksi kysymykseksi. Näistä on nyt sitten on erilaisia näkemyksiä.

Kokkila pohti Torstaikabinetissa muun muassa eläkeiän nostoa, mutta ei suostunut sanomaan, kuinka paljon sitä tulisi hänestä nostaa.

– Se on turhaa naulata kiinni mitään tiettyä asiaa. Se, mitä ammattiyhdistysliikkeen taholta on esitetty, että nuoria eläkkeelle jääviä pitäisi kyetä työllistämään paremmin työelämän olosuhteita parantamalla, niin se on tietysti ihan hyvä ajatus. Mutta en usko, että se yksinään riittää. Pitäisi myös muuttaa sitä alinta eläkkeellelähtöikää, mutta paljonko, niin ihan mun matematiikalla ei pysty sitä laskemaan.

Pron Rinne tyrmäsi aiemmin aamulla työnantajien esille nostamat palkka-alen ja työtuntien lisäämisen. Kokkila puolestaan pitää niitä välttämättöminä kilpailukyvyn kannalta.

– Keinot pienentää yksikkökustannuksia ovat aika vähäiset. Työn hintaa pitäisi saada pienemmäksi ja se voi tapahtua palkkoja alentamalla tai työaikaa lisäämällä tai niiden yhdistelmällä, mutta näitä ei tietysti työnantajat ei voi yksin tehdä.

Kokkila pitää selvänä, että jos työntekijöiden palkkoihin ja työaikoihin kosketaan, niin sama koskee johtajiakin.

– Eihän sitä kukaan voi hyväksyä, että Suomen hyvinvointi revittäisiin vain jonkun selkänahasta. Kyllä siihen herrat saa osallistua kuin narritkin.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 13.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.