Mainos

Pron Rinne: Työnantaja on pettänyt sopimukset

Huomenta Suomessa vieraillut ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne antaa kylmää kyytiä työnantajille. Hän syyttää työnantajajärjestöjä epärehellisyydestä. Rinteen mukaan työnantaja on jättänyt yksipuolisesti pitämättä kiinni siitä, mitä työntekijäpuolen kanssa on raamisopimuksessa sovittu.

– Jos ajattelee palkansaajien näkökulmasta, niin työnantaja on pettänyt sopimukset. Meillä on raamisopimukset ja sosiaalitupo ja molemmissa on tapahtunut se, ettei työnantaja ole pitänyt kiinni sopimuksistaan. Kyllähän tämä lisää jännitteitä työmarkkinoilla. Jos työnantajapuoli kuvittelee, että nämä vain unohtuu nämä asiat, niin se on kyllä väärässä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Työnantajapuolen ehdottaman palkka-alen Rinne tyrmää ykskantaan.

– Palkka-ale luo epävarmuutta. Se luo sellaisia pelkotiloja, jotka heikentävät motivaatiota ja vaikuttavat tuottavuuteen.

Myöskään työtuntien määrän lisäämiseen hän ei usko.

– Jos ajattelee, että meillä on 300 000 ihmistä työelämän ulkopuolella työttömänä ja 270 000 työelämän ulkopuolella työkyvyttöminä, ja siellä on paljon nuoria ihmisiä, niin on täysin mahdotonta kuvitella, että työtuntien määrää voisi lisätä ilman, että voidaan sulattaa tätä työttömyyttä ja toisaalta muuttaa työelämää paremmaksi niin, että ihmiset jaksaa olla siellä pidempään.

Rinne peräänkuuluttaakin uusia innovaatioita Suomen viennin pelastajina.

– Jos halutaan pärjätä, Suomen on kyettävä luomaan teollisia työpaikkoja. Meidän on pitää kyetä luomaan uutta, ja sellaista jalostusarvoa, jolla pärjää maailman markkinoilla sellaisilla hinnoilla, että täällä pystyy sitä tekemään.

(MTV3)

Katso ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen haastattelu: (Huomenta Suomi 13.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.