EK:n barometri: Yritykset kohtaavat talven suuressa epävarmuudessa – talouden asteittainen palautuminen on pysähtynyt

8:19
Tästä syystä talouskasvun pysähtyminen on ilmastolle huono asia! Katso keskustelu!

Palvelualan suhdannenäkymät ovat tummuneet nopeasti. Kevääseen verrattuna tilanne on vaikeampi, sillä samaan aikaan ongelmia on nyt myös rakentamisessa ja teollisuudessa. 

Suomalaisyritykset arvioivat suhdanteen pysyneen vaikeana syksyn aikana, ilmenee Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lokakuun suhdannebarometrista. Suhdanneodotukset koko elinkeinoelämässä ovat laskeneet saldolukuun –31, kun vielä heinäkuussa oltiin –11 pisteen tasolla.

Barometrin mukaan talvea kohti kuljetaan yhä suuressa epävarmuudessa. Talouden asteittainen palautuminen on yritysten mielestä pysähtynyt, ja suhdanneodotukset ovat laskeneet selvästi kesästä.

– Koronaviruksen kiihtyminen niin Euroopassa kuin Suomessakin näkyy jo palvelualojen heikentymisenä uudelleen. Palvelualan suhdannenäkymät ovat tummuneet nopeasti kuten koko elinkeinoelämänkin, sanoo EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen tiedotteessa.

Pakarisen mukaan kevääseen verrattuna tilanne on vaikeampi, sillä samaan aikaan ongelmia on nyt myös rakentamisessa ja teollisuudessa.

– Teollisuuden tilanne jatkuu vaikeana, mutta suhdannenäkymissä on myös havaittavissa aavistus paremmasta. Iso kysymys on, saako Suomen vientiteollisuus kiinni Euroopan teollisuudessa käynnistyneestä kasvusta ja kuinka nopeasti, Pakarinen arvioi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja