EK ja Metsäteollisuus: Satamien pysäyttäminen kohtuutonta ja vastuutonta – AKT:n lakko kohdistuu täysin ulkopuolisiin yrityksiin

AKT:n tukilakko Keitele Groupin työehtosopimuskiistassa on kohtuuton, sanoo EK:n johtaja Ilkka Oksala. Satamat vuorokaudeksi pysäyttävä lakko kohdistuu varsinaisen riidan kannalta täysin ulkopuolisiin yrityksiin.

Oksalan mukaan toimenpide osoittaa työrauhalainsäädännön heikkouden. Yhtä yritystä koskevan työriidan seurauksena lähes koko ulkomaankauppa pysäytetään.

Oksalan mukaan työrauhalainsäädäntö olisi pitänyt uudistaa jo ajat sitten ja ulkopuolisiin kohdistuvat tukilakot kieltää. EK:n mukaan satamien kautta kulkee päivittäin 350 miljoonan euron arvosta tavaraa.

Metsäteollisuuden mukaan Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n 28. joulukuuta järjestettävä lakko aiheuttaa suhteetonta haittaa metsäteollisuudelle ja Suomelle.

Metsäteollisuus pitää AKT:n toimintaa vastuuttomana ja arvostelee liittoa sotkeutumisesta työkiistaan, jossa se ei ole osapuoli. AKT:n lakon syynä on kiista Teollisuusliiton ja Keitele Groupin välillä.

EK:n tapaan myös Metsäteollisuus kannattaa työrauhalainsäädännön uudistamista siten, ettei vaikutuksiltaan suhteettomiksi luonnehdittuja työtaisteluja jatkossa synny.

Lue myös:

    Uusimmat