EK 5: Kalle Rovanperältä komea veto aamupäivän päätteeksi – tallikaveri huimassa iskussa

Ott Tänakin hurja ulosajo tallentui videolle Monte Carlossa 0:22
Katso videolta Ott Tänakin hurja ulosajo EK 4:llä. VIDEO: Jari Kostilainen

Ensimmäistä kilpailuaan Toyotalla ajava Elfyn Evans on aloittanut Monte Carlon MM-rallin perjantaipäivän todella vahvasti: kolme erikoiskoetta, kolmet pohjat. 

Evans avasi aamun reilun kahden sekunnin pohjilla, jatkoi sitten reilun kolmen sekunnin pohjilla ja vetäytyi kohti lounas- ja huoltotaukoa ajettuaan viidennelle ek:lle reilun neljän sekunnin pohjat tallikaveriinsa Sébastien Ogieriin nähden.

– On mennyt hyvin. Tunne on ollut hyvä, ja rengasvalinta oikea, Evans kertasi aamupäivän viimeisen, vesisateessa ajetun ek:n maalissa.

Evans oli torstain kahden ek:n jälkeen rallin neljännellä sijalla, mutta nyt hänen johtonsa kokonaiskilpailussa on 8,9 sekuntia Hyundain Thierry Neuvilleen nähden. Ogier on kolmantena vain 0,8 sekunnin päässä Neuvillesta.

Suomalaiset eivät ole kyenneet vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin. Toki WRC-autoon totutteleva Kalle Rovanperä selvitti aamupäivän puhtaasti, ja hän oli viidennellä ek:lla viidenneksi nopein – paras suomalainen.

– Olen iloinen ollessani tässä ilman virheitä. Tällaisella pätkällä haluaisin olla jo nopeampi, koska tämä ei ollut niin vaikea, mutta likaa oli paljon, kun olemme ajojärjestyksessä niin kaukana takana. Tästä saa hyvää oppia, Rovanperä sanoi.

M-Sportin Esapekka Lappi ja Teemu Suninen kuittasivat viitos-ek:lta sijat kuusi ja seitsemän.

– Olin pellolla yli 10 sekuntia. En pysty ajamaan kovempaa, olin ihan rajoilla ja jarrutuksen kanssa jopa niiden yli. Elfynin vauhti on vakuuttavaa, Lappi manasi.

EK 5:

1. Elfyn Evans, Toyota 13:00,7
2. Sébastien Ogier, Toyota +4,2
3. Thierry Neuville, Hyundai +5,5
4. Sébastien Loeb, Hyundai +11,5
5. Kalle Rovanperä, Toyota +21,2
6. Esapekka Lappi, M-Sport +21,9
7. Teemu Suninen, M-Sport +27,3

Tilanne 5/16 ek:n jälkeen:

1. Elfyn Evans, Toyota 1.04:54,9
2. Thierry Neuville, Hyundai +8,9
3. Sébastien Ogier, Toyota +9,7
4. Sébastien Loeb, Hyundai +48,4
5. Esapekka Lappi, M-Sport +1:29,9
6. Kalle Rovanperä, Toyota +1:54,5
7. Takamoto Katsuta, Toyota +4:10,8

XX. Teemu Suninen, M-Sport +10:58,8 (ralli 2)

Lue myös:

    Uusimmat