Ei-toivottu vieras valtasi espoolaisen Jaanan parvekkeen – huoltomiehet oli jo kutsuttu häätämään tunkeilija, kun amppelista paljastui kaksi munaa: "Soitin takaisin ja sanoin, ettei tehdä mitään"

Espoolainen Jaana Lindroos ihmetteli parvekkeellaan majailevaa pulua muutaman päivän ajan, kunnes huomasi sen hautovan munia. Pulu oli tehnyt pesän parvekkeella olleeseen amppeliin, jonka pohjalla oli multaa. 

– Jos olisin tiennyt, että pulu tulee pesimään amppeliini, en olisi jättänyt sitä parvekkeelle. Mietin monta päivää, että mitä ihmettä lintu istuu paikallaan päivästä toiseen, kunnes huomasin kaksi munaa linnun ollessa poissa, Lindroos sanoo.

Lindroos aikoi hankkiutua pesästä eroon, mutta luopui ajatuksesta nähtyään munat. Munat ilmestyivät amppeliin lauantaina.

Lindroos kirjoitti aiheesta Facebookiin Espoon puskaradio -ryhmään. Päivitys keräsi nopeasti viestejä, joissa muistutettiin, että linnuilla on pesimärauha.

– Näin pulun istuvan paikallaan parvekkeella, joten kun tulin sinne, yritin pitää ääntä. Taputin käsiä yhteen ja yritin saada sen lentämään pois. Silloin linnulla ei vielä ollut munia. Muutama päivä myöhemmin näin munat.

Kukaan ei saa mennä lähelle

Taloyhtiön huollosta soitettiin Lindroosille, että he tulevat poistamaan linnun pesineen. Heillä on Lindroosin mukaan siihen erikoislupa.

– Soitin heille tänään takaisin ja sanoin, ettei linnulle tehdä mitään, kun munat ovat jo pesässä. Jos pesästä olisi halunnut eroon se olisi pitänyt tehdä ennen munia. Nyt kukaan ei saa mennä linnun ja sen munien lähelle.

Lintu ei reagoi lähellä oleviin ihmisiin mitenkään eikä pelkää niitä. Lindroos puolestaan pelkää lintua eikä aio senkään takia mennä parvekkeelle.

– Asumme toisessa kerroksessa. Toivon, että poikaset pääsevät parvekkeelta pois, kun sen aika on eivätkä jää sinne jumiin.

– Tästä viisastuneena en enää ikinä jätä parvekkeelle mitään sellaista, mihin linnut keksisivät tehdä pesän, hän sanoo.  

Lue myös:

    Uusimmat