Ei tietoa suomalaisuhreista Soulin väentungoksessa, kertoo ulkoministeriö

Suomen ulkoministeriön (UM) tiedossa ei ole, että Etelä-Korean pääkaupungin Soulin väentungoksessa olisi kuollut tai loukkaantunut suomalaisia. Ulkoministeriön viestinnästä sanotaan STT:lle, että viranomaistutkinta on kuitenkin yhä kesken.

Etelä-Korean viranomaisten mukaan ainakin 151 ihmistä on saanut surmansa eilen Soulissa halloweenjuhlinnan yhteydessä syntyneessä väentungoksessa. Kuolleiden joukossa on 19 ulkomaalaista, kertoo paikallinen paloviranomainen uutistoimisto AFP:lle.

UM:n mukaan Suomesta on tehty Etelä-Koreaan 210 matkustusilmoitusta. Määrä ei kata kaikkia maahan matkustaneita, koska kaikki matkustajat eivät tee ilmoitusta, ministeriöstä huomautetaan. Ministeriön viestinnästä ei osattu sanoa, kuinka paljon suomalaisia asuu Soulissa vakituisesti.

Uutistoimisto Yonhapin mukaan kuolleiden ulkomaalaisten joukossa oli ihmisiä ainakin Iranista, Uzbekistanista, Kiinasta ja Norjasta.

Paikallisen palokunnan päällikkö Choi Seong-beom kertoi Yonhapin mukaan, että kuolleista 97 oli naisia ja 54 miehiä. Suurin osa kuolleista oli teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia.

Loukkaantuneiden määrästä on eriäviä arvioita. Etelä-Korean sisäministeriön mukaan onnettomuudessa loukkaantui noin 150 ihmistä, kun taas paloviranomaiset ovat puhuneet Yonhapin mukaan noin 80 ihmisestä.

Lue myös:

    Uusimmat