Mainos

Ei korkeanpaikankammoisille: Tässäkö maailman pelottavin uima-allas?

Perun pääkaupunkiin Limaan suunnitellaan uudenlaista kerrostaloa, jonka eriskummallisin ominaisuus ovat jopa kahdessakymmenennessä kerroksessa parvekkeenomaisesti asetellut uima-altaat.

Limaan suunnitteilla olevan kerrostalon asukkaiden kannattaakin varoittaa uima-allasjuhliin saapuvia vieraitaan, etenkin jos heillä sattuu olemaan korkeiden paikkojen pelkoa.

Sky Condos-nimisen rakennuksen uima-altaat ovat suunniteltu ikään kuin "törröttämään" ilmasta, jolloin uimarille tulee mielikuva siitä, että hän uisi ilmassa keskellä ei mitään.

Kaikki luonnonvalo hyödynnetään valaistuksessa

Rakennus on suunniteltu meksikolaisessa arkkitehtitoimistossa, jonka työntekijät selittävät ideaa rakennuksen taustalla:

– Pyrimme luomaan ylellisiä asuntoja myös Latinalaiseen Amerikkaan, ja näissä asunnoissa yhdistyvät niin sisä- kuin ulkotilojenkin hyödyntäminen. Tarkoituksena on luoda uudenlainen suhde julkisen ja yksityisen tilan välille.

20-kerroksisessa tornimaisessa rakennuksessa pyritään luomaan asukkaille mahdollisimman avaraa tunnetta, ja laajat lasi-ikkunat mahdollistavat parhaan luonnonvalon höydyntämisen sisätilojen valaistuksessa. Arkkitehdit haluavat myös saavuttaa asukkaille tunteen, että jokainen asunto kelluisi ilmassa yksinään.

Teksti: Jokakoti
Kuvat ja lähde:Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.