Ei Harry Kanea, ei ongelmaa – Tottenham antoi Manchester Citylle shokkihoitoa

Tottenham osoitti kauden avausottelussaan jalkapallon Englannin Valioliigassa, ettei se ole yhden miehen joukkue. Tottenham kukisti sunnuntaina Son Heung-minin maalilla hallitsevan mestarin Manchester Cityn 1–0, vaikka Tottenhamin ykköstykki Harry Kane ei pelannut ottelussa.

Kane oli ollut mukana Tottenhamin sunnuntaiaamun harjoituksissa, mutta ottelukokoonpanossa Englannin maajoukkuekapteenia ei näkynyt. Kane on ilmoittanut halustaan jättää Tottenhamin. Hänen ylleen on pitkin kesää soviteltu Manchester Cityn taivaansinistä nuttua, mutta toistaiseksi City ei ole suostunut maksamaan Tottenhamin vaatimaa siirtosummaa.

Cityn 100 miljoonan punnan (noin 117 miljoonaa euroa) kesähankinta Jack Grealish jäi sunnuntaina sivurooliin. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon päässyt Grealish ei löytänyt vielä rooliaan Cityn hyökkäyspaletissa, josta uupuu Kanen kaltainen luontainen keskushyökkääjä. Grealish laukoi pelissä kerran tuloksetta.

Maalittoman avausjakson jälkeen ottelun ratkaisijaksi nousi eteläkorealainen Son Heung-min. Hän laukoi ottelun voittomaalin 55. minuutilla murtauduttuaan ensin oikealta laidalta laukaisupaikkaan. Kova vasemman jalan laukaus yllätti City-maalivahti Edersonin.

Lue myös:

    Uusimmat