Egyptistä löytyi muumioituja kissoja ja harvinainen kokoelma muumioituja kovakuoriaisia

Huikea löytö Egyptissä – muinaisesta hautakammiosta paljastui lukuisia muumioituneita kissoja 2:33

Egyptistä on löytynyt lukuisia muumioituja kissoja 6 000 vuotta vanhasta hautakammiosta.

Muinaisesta hautakammiosta löytyi seitsemän hautaa, joista osa on jopa 6 000 vuotta vanhoja. Sarkofageista paljastui lukuisia muumioituja kissoja sekä harvinainen kokoelma muumioituja kovakuoriaisia.

Löytö tehtiin noin 30 kilometriä Kairosta etelään sijaitsevalta Sakkaran hautausalueelta. Muinaismuistoministeriön mukaan löydön teki egyptiläinen arkeologiryhmä huhtikuussa aloitettujen kaivausten yhteydessä.

– Muumioitunut kovakuoriainen on jotain todella ainutlaatuista. Se on todella aika harvinaista, kommentoi Egyptin muinaismuistolautakunnan pääsihteeri Mustafa Waziri.

Arkeologit löysivät kaksi, hyvin säilynyttä kovakuoriaista kalkkikivisarkofagista, joka oli koristeltu maalauksin. Lisäksi he löysivät toisen kokoelman kovakuoriaisia pienemmästä sarkofagista.

Arkeologit löysivät samassa yhteydessä myös täysin avaamattoman haudan, jota on tarkoitus tutkia lähemmin tulevina viikkoina. Löytö on harvinainen, koska haudan ovi on sinetöity ja julkisivu ehjä. Sen sisältö saattaa siis olla täysin koskematon.

Hauta on peräisin Egyptin vanhan valtakunnan viidennen dynastian ajalta. Tämä tarkoittaa vuosia 2465–2323 ennen ajanlaskun alkua.

Lue myös:

    Uusimmat