Eeva Vuori kiistää lausuntonsa Suomen Kuvalehdessä

Kohu oikeusneuvos Eeva Vuoren ympärillä ei ota laantuakseen. Uusimman Suomen Kuvalehden haastattelussa Vuori sanoi, että rikkaan tekemä kavallus olisi vähemmän moitittavaa kuin köyhän tekemä kavallus. Tänään Vuori kiisti koskaan sanoneensa näin.

Tuorein Eeva Vuori -kohu alkoi Suomen Kuvalehden haastattelusta. Siinä Eeva Vuorta siteerataan:
-Jos varakas henkilö kavaltaa tuhat markkaa, sillä on hänelle pienempi henkilökohtainen merkitys kuin pienituloiselle ihmiselle, joka kavaltaa saman summan. Siten hänen syyllisyysasteensa on oikeudellisesti ajatellen pienempi.

Lausunto herätti heti kummastelua, sillä kansalaisten kun pitäisi edes periaatteessa olla tasavertaisia lain edessä.

KKO:n presidentti Olavi Heinonen kommentoi MTV3:n uutisille Vuoren lausuntoa.
-Kai jonkinlainen lähtökohta on edelleenkin se, että on moitittavampaa se, että rikas ihminen kavaltaa kuin köyhä ihminen kavaltaa.

Heinonen epäilee Vuoren sanomisia lehdessä.
-Pitäisi tarkistaa mitä hän on sanonut - tietysti lehdessä on noin kirjoitettu - mutta en oikein jaksa uskoa, että hän noin suoraviivaisesti ajattelisi tästä asiasta.

Oikeusneuvos Eeva Vuori itse kiistää Suomen Kuvalehden kirjoituksen.
-En ole tätä mieltä. En muista, mitä tarkkoja sanamuotoja käytin silloin kun kävimme keskustelua toimittaja Saarikosken kanssa. En voi kiistää, ettenkö olisi tähän suuntaan sanonut, mutta siitä on vedetty väärät johtopäätökset.

Suomen Kuvalehti pitää tiukasti kiinni painamastaan. Päätoimittaja Tapani Ruokasen mukaan lehti pystyy tarvittaessa sanomiset todistamaankin:
-Eeva Vuori on sanonut näin. Meillä on se dokumentoituna ja me pysymme siinä minkä olemme kirjoittaneet.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Lue myös:

    Uusimmat