Eeva: Kiira Korpi murtui menestyspaineiden alla: "Jopa hengittäminen ahdisti"

Ammattiuransa lopettanut taitoluistelija Kiira Korpi kertoo avoimesti uupumuksestaan Eeva-lehden haastattelussa.

Suomalainen taitoluistelija Kiira Korpi tavoitteli täydellisyyttä läpi ammattiuransa. Hän kertoo Eeva-lehden haastattelussa, että menestyksen tavoittelu vei urheilusta ilon ja siitä kasvoi lopulta raskas taakka. 

– En koskaan luovuttanut. Halusin tulla paremmaksi ja paremmaksi. Lopulta tavoitteestani tuli myös taakka. En ollut koskaan tyytyväinen itseeni, Korpi avautuu. 

Perfektionismi ajoi hänet lopulta vakavan uupumuksen partaalle. Hän tiedosti ahdistumisen tunteet vasta uransa loppumetreillä, kun vuonna 2015 Shanghain MM-kisat menivät Korven osalta penkin alle. Oli aika painaa jarrua. 

– Pysähtyessäni ymmärsin, miten huonosti voin. Jopa hengittäminen ahdisti. 

Nykyään Korpi asuu New Yorkissa yhdessä poikaystävänsä Arthur Borgesin kanssa. Ammattiuran lopettaminen on tuonut elämään uudenlaista tasapainoa. 

– Ennen valitin usein jostain, ja joku paikka kropasta oli aina kipeänä. Arthurin mukaan olen nykyisin lähes aina hyvällä tuulella, Kiira sanoo lehdessä.

Tänä keväänä Korpi tekee myös täysin uuden aluevaltauksen, kun hänet nähdään Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelman tuomaristossa. 

– Se on uusi hieno haaste. Olin yllättynyt, kun kutsu tuli, mutta yllätyin iloisesti. Tämä tulee olemaan mahtava kokemus. En tiedä, mitä odottaa, Kiira ilakoi MTV.fin haastattelussa.


Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla 12.2. klo 19.30 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat