Eettinen lahja on joulun hittituote

Anna tänä jouluna lahja, jolla todella on merkitystä. Vaihtoehtoja riittää – perinteisen vuohen tai lehmän lisäksi voi antaa vaikkapa matofarmin tai moskiittoverkon.

Eettisiä lahjoja välittävät Suomessa esimerkiksi World Vision ja Kirkon ulkomaanapu. Eettisten lahjojen suosio on kasvamassa, sillä viime vuonna niitä ostettiin peräti 1,7 miljoonalla eurolla.

Eettinen lahja on vastaisku joulun kaupallisuudelle ja tuo varmasti hyvän mielen. Kehitysmaassa pienikin lahja voi muuttaa jonkun elämän.

Leluja, lukuvuosi tai kastematoja

Eettisen lahjan hankkiva henkilö maksaa kehitysyhteistyötä tekevälle yhteisölle summan, jolla voidaan lahjan antajan valinnan mukaan lahjoittaa kohdemaassa asuvalle ihmiselle tai perheelle esimerkiksi vuohi, kana, koulutarvikkeita tai ruoka-apua.

Wolrd Visionin uutuuksiin kuuluu muun muassa paketti, jossa Intian maanviljelijöille lahjoitetaan kilo kastematoja ja kompostointikoulutus. Valittavana on myös rokotteita, neuvolakäyntejä, leluja tai joulukalkkuna.

Eettisten lahjojen hintahaarukka on muutamista euroista tuhansiin euroihin. Esimerkiksi 250 eurolla voi lahjoittaa lukuvuoden kenialaiselle tytölle.

Lue lisää:

http://www.lahjaksilehma.fi/lahjakauppa

http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/

Lue myös:

    Uusimmat