Edustajainhuoneella on tammikuuhun asti aikaa tutkia Trumpin verotiedot – "Demokraatteja pelottaa, että maan korkeimpaan johtoon valitaan verorikollinen"

Yhdysvaltain korkein oikeus: Kongressin edustajainhuoneen komitealla on oikeus nähdä Trumpin verotiedot 2:03
Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt, että kongressin edustajainhuoneen komitealla on oikeus nähdä entisen presidentin Donald Trumpin verotiedot. Mitä tiedoista yritetään selvittää

Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt, että kongressin edustajainhuoneen komitealla on oikeus nähdä entisen presidentin Donald Trumpin verotiedot. Trump on kieltäytynyt ilmoittamasta omia verotietojaan vuoden 2016 presidentinvaaleista saakka.

Arvioiden mukaan Trumpin puolueen republikaanien hallitsema edustajainhuone ei halua tutkia Trumpin verotietoja. Demokraateilla on tammikuuhun asti aikaa tutkia Trumpin tiedot.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan edustajainhuoneen komitea yrittää selvittää, mitä Trump on mahdollisesti halunnut salata.

Karppisen mukaan demokraatteja pelottaa, että maan koreimpaan johtoon valitaan mahdollisesti verorikollinen. Demokraattien tavoite on löydöksistä riippuen luoda laki, joka pakottaa kaikki presidentinvaaliehdokkaat julkaisemaan verotietonsa.

Trump on ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi, mutta vielä ei tiedetä, kuinka paljon tutkinnosta saadaan julkisuuteen, ja miten löydökset vaikuttavat Trumpin asemaan vaaleissa.

– Löydöt antavat varmasti monelle amerikkalaiselle perspektiiviä Trumpin toimista, Karppinen sanoo.

Trumpin puolustajat kutsuvat tutkintaa poliittiseksi ajojahdiksi.

Trump itse nimitti sosiaalisessa mediassa korkeimman oikeuden päätöstä korruptoituneeksi, vaikka on itse nimittänyt noin kolmanneksen korkeimman oikeuden tuomareista.

Karppinen uskoo, että Trump tulee olemaan torstain kiitospäivän väittelyiden aihe.

Donald Trump pyrkii takaisin presidentiksi vuonna 2024 – kirjeenvaihtajan raportti Yhdysvalloista 2:00
Donald Trump pyrkii takaisin presidentiksi vuonna 2024 – kirjeenvaihtajan raportti Yhdysvalloista

Lue myös:

    Uusimmat