Mainos

Eduskunta kohisee Karpelan poissaoloista

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan poissaolot kyselytunneilta herättävät ihmetystä eduskunnassa. Syksyn yhdeksästä kyselytunnista ministeri on osallistunut vain kahteen.

Yksi ministeri oli jälleen poissa eduskunnan kyselytunnilta tänään. Kulttuuriministeri Tanja Karpelaa ei paikalla näy. Tällä kertaa Karpela on Singaporessa vauhdittamassa Savonlinnan oopperajuhlien esiintymistä.

Eduskunnassa on kuitenkin yhä enemmän alettu ihmetellä, miten säännönmukaisesti Karpela jättää kyselytunnit väliin. Syksyn yhdeksästä kyselytunnista Karpela on osallistunut vain kahteen.

Äänessä Karpela on ollut vain yhdellä kyselytunnilla, 9. lokakuuta, hänen vastatessaan Timo Soinin kysymykseen kirjastojen tulevaisuudesta. Ylipäätään kyseessä oli ainoa päivä, kun Karpela on eduskunnassa puhunut.

Viikottaisia kyselytunteja pidetään arvossa. Se on usein ainoa mahdollisuus kansanedustajille pistää alan erikoisministeri lujille. Jotkut ministerit myöntävät avoimesti pelkäävänsä niitä.

Eduskunnan sivistysvaliokunnassa tilanne koetaan jo ongelmalliseksi. Valiokunnan puheenjohtaja Kaarina Dromberg on Karpelan edeltäjä kulttuuriministerinä.

- Kyllä se on herättänyt keskustelua. Silloin kun itse olin ministerinä pyrin priorisoimaan nämä kyselytunnit, koska ne ovat se kontaktipinta, jolla kansanedustajat voivat esittää kysymyksiä suoraan ministereille.

Singaporesta tavoitetun Karpelan erityisavustajan mukaan kyselytuntien suhteen on vain "käynyt huono tuuri". Yhdeksi selitykseksi hän arvelee ministerin EU-kiireitä.

Julkisuudessa Karpela on sitä vastoin ollut hyvin esillä, ja jutuissa hän on valitellut työkiireitään. Viime viikkoina hän on ollut näkyvästi esillä rukouspäiväjulistetusta koskevassa kiistassa.

Ministerikautensa Karpela aloitti kuukauden perehtymisellä, jonka jälkeen hän oli valmis suureen tiedotustilaisuuteen. Sen jälkeen Karpelalta haastatteluja pyytäneet toimittajat ovat joutuneet lähettämään kysymykset etukäteen ja monet vastaukset on kuultu ministerin avustajalta. Karpelan aikaisempi avustaja sai puolestaan potkut puhuttuaan ministerin henkilökohtaisista asioista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.