Eduskunta käsitteli sote-uudistusta

2:11
Oppositio murjoi sote-esitystä.

Sote-valiokunta sai työnsä valmiiksi maanantaina ja se julkistettiin tiistaina. Sote-uudistus oli tänään iltapäivällä eduskunnan käsittelyssä.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta antoi eilen mietintönsä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja kertoi puoltavansa 21 hyvinvointialueen ja viiden yhteistyöalueen perustamista. Sosiaali- ja terveysvaliokunta toteaa perusteluissaan, että ehdotetulle uudistukselle voidaan kiistatta katsoa olevan painava yhteiskunnallinen ja perusoikeuksien toteutumiseen kiinnittyvä tarve.

Nykyinen pirstaleinen palvelurakenne ei pysty enää vastaamaan väestön palvelutarpeeseen yhdenvertaisesti, laadukkaasti ja kustannusvaikuttavasti.

– Sote-kentän pitkä epävarmuus on päättymässä, ja ammattilaiset voivat keskittyä yhä paremmin itse asiaan, eli parhaaseen mahdolliseen hoitoon ja hoivaan. Päätös luo pohjan palveluiden kehittämiselle koko maassa, tiivisti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sosiaali- ja terveysministeriöstä uudistuksen etenemisestä STM:n tiedotteessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja