Mainos

Eduskunta ei saanut kahta avioparia - vain Olli Rehn pääsi läpi

Uusi eduskunta ei saanut kahta avioparia. Pyrkimässä olivat keskustalaiset Merja ja Olli Rehn sekä toinen pari, vihreiden Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja keskustan Timo Kaunisto Hämeen vaalipiiristä.

Heistä ainoastaan entinen komissaari Olli Rehn pääsi läpi Helsingin vaalipiiristä. Hänen vaimonsa Merja oli ehdolla Kaakkois-Suomen vaalipiiristä, mutta ei päässyt läpi. 

Olli Rehn oli kansanedustaja jo vuosina 1991-1995.

Pariskunta on ollut naimisissa vuodesta 1995 ja heillä on 16-vuotias Silva-tytär, joka käy lukiota. Lisäksi perheeseen kuuluu kaksi aikuista poikaa Merja Rehnin aikaisemmasta avioliitosta.

Parin rakkaus roihahti yli kaksikymmentä vuotta sitten, kun he tapasivat nuoruusvuosien jälkeen uudelleen Helsingissä. Merja oli siinä vaiheessa naimisissa ja kahden lapsen äiti.

– Avioero ei ole koskaan yksinkertainen juttu. Olli on intensiivinen siinä, mitä tekee. Kun hän päättää jotain, hän tekee kaikkensa ratkaisunsa eteen. Minä olin välillä vähällä perääntyä, mutta onneksi hän oli varma aikeistaan ottaa minut vaimokseen, Merja Rehn kertoi Eeva-lehdessä vuonna 2010.

Alun perin mikkeliläinen Olli Rehn on valtiotieteiden kandi Helsingin yliopistosta. Lisäksi hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Oxfordin yliopistosta 1996. Vaimo on Juankoskella syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri, Markkinointi-instituutin käynyt tiedottaja ja Alkio-opiston käynyt kulttuurisihteeri.

Olli Rehn on toiminut Euroopan komissiossa talous- ja raha-asioista vastaavana komissaarina sekä EU:n laajentumisesta vastaava komissaarina. Lisäksi hän oli lyhyen ajan yritystoiminnasta ja tietoyhteiskunnasta vastaava komissaari. Samaan aikaan Merja Rehn piti huolen perheen arjesta ja kirjoitti kolmen kirjan lisäksi kolumneja suomalaisiin lehtiin.

Kaunistot jäivät rannalle

Agronomi, maanviljelijä Timo Kaunisto on varasijalla Hämeen vaalipiiristä. Kaunisto oli kansanedustaja vuosina 2007-2011 Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Hän oli vuonna 2007 keskustan ääniharava Varsinais-Suomessa, mutta äänimäärä romahti vuoden 2011 vaaleissa eikä Kaunisto enää pystynyt uusimaan paikkaansa.

Kaunisto erosi ensimmäisestä vaimostaan 2010 ja aloitti seurustelun vihreiden kansanedustajan Kirsi Ojansuun kanssa. Todennäköisesti tämä karkoitti Kauniston kannattajia.

Kaunisto pyrki myös keskustan puheenjohtajaksi 2010 ja valittiin varapuheenjohtajaksi vuosille 2010-2012. Nykyinen tärkein luottamustehtävä on Maaseudun Sivistysliiton puheenjohtaja.

Avioliitto tiputti Kauniston aiemmin

Kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto oli vihreiden kansanedustaja 1999-2011 Hämeen vaalipiiristä. Myös hän tippui vuoden 2011 vaaleissa uuden avioliiton jälkeen.

Pari kertoi Kotilieden haastattelussa viime vuonna suhteen vaikeasta alusta. Kirsi oli aikanaan oppinut, että naimisissa olevaan mieheen ei pitäisi sekaantua, mutta niin siinä kuitenkin kävi, kun hän tapasi Timon.

– Eikä minuakaan varoitettu vihreistä, ei ainakaan riittävästi, Timo vitsaili lehdessä.

Molempien mukaan suhde kehittyi eduskunnassa syvällisten keskusteluiden ja väittelyiden kautta.

Eduskunnasta tippunut pari asettui asumaan Kauniston kotitilalle Loimaan Alastarolle. 

Nykyään Kaunisto-Ojansuu opiskelee teologiaa Helsingin yliopistossa ja ilmoittaa vaalisivuillaan hikoileensa vaalityön ohella heprean kieliopintojen parissa.

Kaunistolla on kaksi ja Ojansuu-Kaunistolla kolme lasta aiemmista avioliitoistaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja