Eduskunnassa annettiin koronaviruksen torjumiseksi läjä uusia kieltoja – Maria Ohisalo jättää kyselytunnin väliin: "Kipeänä ei pidä mennä työpaikalle"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä: moni ala kärsii Suomessa koronaviruksesta 3:37
Elinkeinoministeri Mika Lintilä: Moni ala kärsii Suomessa koronaviruksesta

Eduskunnassa on laajennettu koronaviruksen torjuntaan liittyviä varotoimia. Esimerkiksi vain valtiopäivätyöskentelyn kannalta välttämättömät kotimaan ja ulkomaan matkat saa tehdä, linjaa puhemiesneuvosto.

Lisäksi kokouksia ja seminaareja, joihin osallistuu ulkopuolisia henkilöitä, ei toistaiseksi järjestetä eduskunnassa. Poikkeuksena on viikonloppuna järjestettävät puolue-elinten kokoukset ja Pohjoismaiden neuvoston teemaistunto, tiedotteessa kerrotaan.

Henkilökohtaisia vieraita voi ottaa vastaan enintään viisi kappaletta työtehtäviin liittyen, ei tutustumiskäynneille.

– Kaikessa pyritään turvaamaan, että eduskunnan perustoiminnot voisivat jatkua ja vapaaehtoisempi toiminta voisi olla vähän aikaa paussilla, sanoi puhemies Matti Vanhanen (kesk.) STT:lle.

Viikko sitten eduskunnan sulkemista vierailta ei vielä pidetty perusteltuna.

"Rajauksia ryhmiin on varmasti tulossa"

Vanhasen mukaan useimmissa poliittisissa ryhmissä harkitaan parhaillaan, millaisia kenttätilaisuuskierroksia nyt järjestetään ja missä määrin kutsutaan vieraita eduskuntaan.

– Rajauksia ryhmiin on varmasti tulossa. Riskiskenaario on, että kokonainen poliittinen ryhmä laitettaisiin karanteeniin, millä olisi oikeasti poliittisia seurauksia, hän sanoi.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kertoi keskiviikkona peruvansa tapaamisia ulkopuolisten tahojen kanssa ja rajaavansa vieraiden vastaanottoa eduskunnassa. Myös viikoittaisten ryhmäkokousten osallistujamäärää rajoitetaan.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi Twitterissä, että hän on ollut flunssassa kotona tiistaista lähtien. Hän ei osallistu myöskään torstaina kyselytunnille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jo tiistaina ilmoitettiin muun muassa, että opastetut vierailut eduskunnassa lopetetaan torstaista lähtien koronatilanteen takia. Myöskään eduskunnan kansalaisinfossa ei järjestetä yleisötilaisuuksia.

Presidentit siirtävät tapaamistaan koronan takia

Saksan, Suomen, Slovenian ja Viron presidentit ovat päättäneet lykätä 13.–14. maaliskuuta Berliiniin suunniteltua tapaamistaan koronatilanteen takia, kertoi presidentin kanslia verkkosivuillaan keskiviikkona.

Kanslia kertoi, että tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti, ja jokaista vierailua harkitaan tapauskohtaisesti vierailun järjestäjien kanssa. Kanslian mukaan tapaamisia pyritään korvaamaan esimerkiksi puhelinkeskusteluilla ja ulkomaanvierailuille hakemaan uusia myöhempiä ajankohtia.

Lue myös:

    Uusimmat