Eduskunnan puhemies Vehviläinen jyrähti Ano Turtiaisen twiitistä: "Väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa"

Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä harvinaisen huomautuksen 0:45
Kansanedustaja Ano Turtiainen sai eduskunnan puhemieheltä harvinaisen huomautuksen helmikuussa.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) tiedottaa Twitterissä, että kansanedustaja Ano Turtiaisen (sit.) somekirjoittelua käsitellään pääsiäisen jälkeen.

Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen kirjoitti tänään Twitterissä, miten hänen ystävänsä oli sanonut olevansa valmis tappamaan, jos jollekin henkilölle laitetaan pakolla kasvomaski.

– No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, Turtiainen kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustajan kirjoitukseen on ottanut kantaa lauantaina eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen

– Väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa. Ano Turtiaisen uhkauksenomaiseen twiittiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen, Vehvilänen kommentoi.

Kohu-kansanedustaja jälleen tapetilla

Ano Turtiainen on aikaisemminkin joutunut kohun keskelle toimintansa vuoksi. Turtiainen on kieltäytynyt käyttämästä kasvomaskia. Eduskunnan varapuhemies huomautti helmikuussa kasvomaskisuosituksesta eduskunnassa.

Iltalehti uutisoi, ettei varapuhemiehen huomautus miellyttänyt Turtiaista, vaan hän oli kiroillut ja puinut nyrkkiä varapuhemiehelle.

Myöhemmin helmikuussa perussuomalaisten  puoluehallitus erotti Turtiaisen puolueesta. Puoluesihteeri Simo Grönroos kirjoitti, että Turtiaisen erottamisen takana oli puoluetta vahingoittava toiminta.


Lue myös:

    Uusimmat