Eduskunnan puhemieheltä yllättävä kutsu Kamala Harrisille – toivottaa tervetulleeksi naispuhemiesten verkostoon

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen onnitteli Yhdysvaltain varapresidenttiä Kamala Harrisia tehtävästään ja kutsui hänet osaksi epävirallista naispuhemiesten verkostoa, jossa on nyt jäseniä kymmenistä eri maista.

Vehviläinen esitti Twitter-tilillään onnitteluiden yhteydessä julkisen kutsun Harrisille tulla osaksi epävirallista naisten verkostoa.

– Onnittelut Kamala Harris Suomen eduskunnalta! Toivomme sinulle parhainta menestystä Yhdysvaltain varapresidenttinä ja senaatin puheenjohtajana. Valintasi myötä olisi kunnia saada sinut osaksi epävirallista naispuhemiesten verkostoamme, Vehviläinen kirjoittaa englanniksi.

Vehviläinen valottaa MTV:lle, että kyseinen verkosto käsittelee yhdessä tasa-arvon kysymyksiä ja naisten edustusta poliittisessa toiminnassa. Verkostossa on ja on ollut jäseniä ympäri maailman, Arabiemiirikuntia myöten. Hän arvioi, että jäseniä on nyt noin 40–50.

– Nyt tällä hetkellä tilanne on, että Yhdysvallat ei ole työssä mukana. Olisi aivan upeaa, että nyt valittu senaatin uusi puhemies haluaisi tulla mukaan tähän naisten epäviralliseen verkostoon, Vehviläinen kertoo.

Vehviläisen mukaan naispuhemiesten verkosto tapaa säännöllisesti. Pandemian vuoksi viime syksyn tapaaminen tehtiin etänä, mutta toiveissa on nähdä verkoston jäsenet pian uudestaan.

– Koronakriisi on koetellut kaikkia maita, se oli esillä vahvasti elokuun virtuaalisessa kokouksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja