Pääministeri Sanna Marin esiintyy Slushissa miehensä työnantajan edustajan kanssa: "En ole katsonut ongelmalliseksi"

Marin esiintyy Slushissa miehensä työnantajan edustajan kanssa – näin Marin kommentoi MTV:lle 5:31
Marin esiintyy Slushissa miehensä työnantajan edustajan kanssa – näin Marin kommentoi MTV:lle

Kasvuyritystapahtuma Slush kertoi tänään pääministeri Sanna Marinin (sd.) esiintyvän tapahtumassa marraskuussa. Marinin mukana esiintyy edustaja yhtiöstä, jossa hänen miehensä Markus Räikkönen on töissä.

Marraskuussa Helsingissä järjestettävä Slush saa puhujakseen huipputunnetun ja paljon näkyvyyttä keräävän vieraan, kun pääministeri Sanna Marin esiintyy tapahtumassa.

Marin esiintyy Slushissa yhdessä Headline VC -sijoitusyhtiön Christian Mielen kanssa torstaina 17. marraskuuta.

Samaisessa yhtiössä työskentelee myös pääministerin aviomies Markus Räikkönen.

Marin kommentoi asiaa MTV Uutisille kirjallisella lausunnolla erityisavustajansa välityksellä.

– En ole katsonut ongelmalliseksi osallistua keskusteluun, koska siinä käsiteltävät teemat ovat yleisiä ja samoja, joista olen puhunut lukuisissa muissakin tilaisuuksissa, Marin kirjoittaa.

– Arvioimme vielä osallistumista intressiristiriitanäkökulmasta ja keskustelemme asiasta oikeuskanslerin kanssa.

Pääministerin mukaan Miele toimii keskustelussa haastattelijana.

– Olen tietoinen, että hän työskentelee samassa yrityksessä kuin mieheni Markus Räikkönen ja olen keskustellut tilaisuuteen osallistumisesta mieheni kanssa. Olen myös tavannut Christianin aiemmin.

Marin kertoo aikovansa keskittyä puheenvuorossaan "Euroopan strategiseen autonomiaan teknologioiden ja osaamisen näkökulmasta".

Mistä idea yhteisesiintymiseen tuli?

MTV Uutiset kysyi Marinilta vielä tarkentavasti, kenen aloitteesta Marin esiintyy Headline VC:n edustajan kanssa.

– Olen alun perin puhunut osallistumisesta keskusteluun puolisoni kanssa, Marin vastaa.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo MTV Uutisille, ettei Marin ole toistaiseksi ollut häneen yhteydessä asiasta.

Pöysti ei toistaiseksi halua arvioida mahdollista intressiristiriitaa, sillä arvelee tapauksen tulevan hänen käsiteltäväkseen kansalaiskanteluiden kautta. 

Esiintyminen herättää kysymyksen intressiristiriidasta

Oman LinkedIn-tilinsä mukaan Räikkönen on työskennellyt Headline VC:ssä toukokuusta 2021 alkaen, keskittyen aluksi pohjoismaisiin start-upeihin. Tänä vuonna toimintakenttä on laajentunut ja Räikkösen titteli ollut "investor".

Slushin lavaesiintymiset keräävät paljon katsojia, ja yritykset voivat saada esiintymisten kautta viestejään läpi laajasti. Pääministerin ja Mielen yhteisesiintyminen herättää kysymyksen pääministerin mahdollisesta intressiristiriidasta.

Marin ja Christian Miele keskustelevat tapahtuman verkkosivun mukaan otsikolla "Eurooppa, hallitukset, yrittäjät – mistä meidän pitäisi aloittaa?"

– Mikä on hallitusten rooli innovaatioihin kannustavien ympäristöjen luomisessa? Kuinka Eurooppa on pysynyt strategisesti itsenäisenä maailmanlaajuisessa teknologiaskenessä? keskustelun teemat kuuluvat vapaasti suomentaen.

Ensimmäisenä Marinin yhteyden miehensä kautta Headline VC:hen nosti esiin Twitterissä toimittaja Robert Sundman.

Oppositioaikanaan pääministeri Marin kritisoi räyhäkkäästi silloista pääministeri Juha Sipilää (kesk.) lähipiirinsä liiketoimien edistämisestä.

– Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaansa vaan lähipiirinsä etua. #Terrafame #Chempolis, Marin kirjoitti Twitterissä.

Marin pyysi tviittiä anteeksi tammikuussa 2021.

Juttua täydennetty kello 15.25. Lisätty kuvaus keskustelun teemasta. Kello 15.51 lisätty Marinin lausunto. Kello 17.17 lisätty Marinin vastaus tarkentavaan kysymykseen sekä Pöystin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat