Eduskunnan jättävä Mikko Alatalo jatkaa taiteilijana: "Varmasti keikkoja tulee ja näitäkin dinosauruksen luita pyydetään esille"

Kansanedustaja Mikko Alatalo ei aio asettua ehdolle ensi kevään vaaleissa. Kunhan eduskuntatyö loppuu, konkaripoliitikon ja muusikon haaveissa on ainakin matkustaa Yhdysvaltoihin.

Alatalo kertoo MTV Uutisille, että päätöksessä ei ole dramatiikkaa. On vain aika siirtyä eteenpäin.

– 16 vuotta on pitkä aika ihmisen elämässä. Olen isolla kirkolla edustanut pirkanmaalaisia ilolla ja olen kiitollinen heille, jotka ovat minua äänestäneet.

Viimeisen levynsä julkaiseva Alatalo kertoo, että vaikka ura kansanedustajana päättyy, esiintyvän taiteilijan ura jatkuu. Viimeinen juna -niminen levy ei siis välttämättä päätä miehen uraa musiikin parissa.

– Ehkä musiikkia tehdään joskus jossain muussa formaatissa, sillä CD on nykyisin marginaaliin menevä ilmiö. Kun elokuva Juicesta saa ensi-iltansa jouluna, luulen, että ensi keväänä vanhalle manserockille tulee suurempi buumi. Varmasti keikkoja tulee ja näitäkin dinosauruksen luita pyydetään myös esille. Jatkan myös mielelläni suomalaisten yhteislaulattajana, Alatalo kertoo.

– Juicella oli hyvä ohje: Puhu ilmaiseksi, laskuta laulusta, se puoli jää nyt vielä elämään.

"Ehkä vielä joskus avaan sanaisen arkkuni"

Alatalon haaveissa on seuraavaksi päästä automatkalle Yhdysvaltoihin.

– Yhdysvalloista minulta on näkemättä 14 osavaltiota, joista iso osa sijoittuu valtatie 66 varrelle. Jospa kaverin kanssa ajaisimme tien läpi.

Alatalo on pohtinut myös kirjoittaa ajastaan eduskunnassa.

– Ehkä vielä joskus avaan sanaisen arkkuni kaikesta, mitä on tapahtunut eduskunnassa ja sen ulkopuolella. Siellä on hauskoja sattumuksia.

Mikko Alatalo pohtii, että hän tulee varmasti myös ikävöimään kansanedustajan työtä.

– Olen käynyt tulevaisuusvaliokunnan matkasaarnaajana kiertämässä useissa maissa kertomassa valiokunnan työstä. Sitä tulee ikävä.

Eduskunta on pinnallistunut

Alatalo toteaa, että myös hän on huomannut eduskuntatyön pinnallistuneen vuosien saatossa.

– Tiedän, että pinnallistuminen ja riitely ärsyttävät asiapoliitikkoja. Jotenkin tuntuu siltä, että perusteluja ei kukaan enää halua kuulla, vaan huudetaan omat totuudet. Minua se ei ole häirinnyt, mutta näin se on vain muuttunut.

Alatalo sanoo, että vaikka kansanedustajan työ nyt jääkin, hän ei kieltäydy täysin mahdollisesta ehdokkuudesta joissain toisissa vaaleissa, kuten esimerkiksi maakuntavaaleissa. Hän jättää kysymyksen vielä toistaiseksi auki.

– Toivottavasti äänestäjät eivät ole kovin pahoillaan, kun osa on äänestänyt minua niin monissa vaaleissa. Minulla on ollut tapana jakaa sinisiä laseja osana vaalikampanjaani. Nyt joku tuli kysymään, että mistä hän voi enää saada siniset lasit, kun en ole enää ehdolla. 

Lue myös:

    Uusimmat