Eckerö Line hankkii toisen aluksen Helsinki–Tallinna-reitille – liikennöinti alkaa jo kesäkuussa, uusia työpaikkoja sekä Suomeen että Viroon

Suomalainen laivayhtiö Eckerö Line kertoo tehneensä aiesopimuksen uuden rahtilaivan hankkimisesta. Alus aloittaa liikennöinnin Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin kesäkuussa. Suomen lipun alla kulkeva alus tulee kuljettamaan rahdin lisäksi automatkustajia, yhtiö tiedottaa.

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen uskoo Helsinki–Tallinna-reitin voimakkaaseen kasvuun.

– Rahtilukumme ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina, ja myös yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun, Keronen kertoo.

Keronen uskoo, että Vuosaareen osittain siirtyvä rekkaliikenne tulee myös vähentämään Helsingin keskusta-alueen raskasta liikennettä.

Alus Suomen lipun alle

Uusi alus tullaan rekisteröimään Suomen lipun alle. Eckerö Line on ainoa Suomen lipun alla liikennöivä laivayhtiö Helsinki–Tallinna reitillä, ja myös sen toinen alus m/s Finlandia on rekisteröity Suomen lipun alle.

Alus telakoidaan toukokuussa ja liikennöinti aloitetaan näillä näkymin kesäkuun aikana.

Uuden reitin avaaminen tulee luomaan uusia työpaikkoja Vuosaaren ja Tallinnan satamiin sekä uudelle alukselle.

– Uuden aluksen tuominen liikenteeseen tarkoittaa noin 80 uuden työpaikan syntymistä Suomeen ja Viroon, Keronen kertoo.

Aluksen omistaa Eckerö Linen emoyhtiö Rederi Ab Eckerö, jolta alus tullaan vuokraamaan. Se on rakennettu vuonna 2000 Espanjassa ja se liikennöi viimeksi P&O Ferries -yhtiöllä Liverpoolin ja Dublinin välillä.

Alus kuljettaa 366 matkustajaa ja siellä on pieni myymälä, mukavat matkustajatilat, kahvila ja istumasalonki sekä hyttejä. Rahtikaistaa löytyy kahden kilometrin edestä, eli hieman enemmän kuin Eckerö Linen jo liikennöimällä matkustaja-alus m/s Finlandialla.

Uusi alus tulee liikennöimään päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja sen matka-aika on kolme tuntia. Aluksen nimi julkaistaan rekisteröinnin jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja