Ebolan löytänyt tiedemies varoittaa Eurooppaa

Eurooppa on haavoittuvainen, ellei se ala suhtautua viruksiin Yhdysvaltojen tapaan kansallista turvallisuutta koskevina kysymyksinä.

Näin sanoo ebolan löytänyt belgialainen mikrobiologi brittiläisen Independent-lehden haastattelussa.

Mikrobiologi Peter Piotin mielestä Britannialla ja Euroopalla pitäisi esimerkiksi olla hyvin koulutetut kokeneet joukot, joita voidaan liikutella tarpeen mukaan. Lisäksi Euroopassa tarvittaisiin hänen mukaansa omaa epidemioihin liittyvää tiedustelua, jottei tarvitse olla riippuvainen Yhdysvalloista tulevasta tiedosta.

Piot on arvostellut jyrkästi sitä, miten hitaasti Länsi-Afrikassa puhjenneeseen ebolaepidemiaan on reagoitu paikallisesti ja kansainvälisesti. Ponnistelut alkavat nyt hänen mukaansa kuitenkin tuottaa tulosta.

Belgialainen oli mukana löytämässä ebolavirusta vuonna 1976. Hän kertoo, ettei ikinä voinut kuvitella viruksen karkaavan hallinnasta.

Maailman terveysjärjestön mukaan yli 7 500 ihmistä on kuollut ebolaan tänä vuonna. Lähes kaikki uhreista ovat Guineasta, Liberiasta ja Sierra Leonesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja