Ebola-epäily Istanbulista Helsinkiin tulleessa lentokoneessa

MTV Uutisten tietojen mukaan Istanbulista Helsinkiin matkalla olleessa Turkish Airlinesin matkustajakoneessa on ollut Ebola-tartuntaepäily. 

MTV Sportin toimittaja Oskari Saari kertoo, että koneen laskeuduttua Helsinkiin sitä oli vastassa terveysviranomaisia ja poliisi. He kertoivat suomeksi, että koneessa oli virusepäily. Englanniksi viranomaiset puhuivat Ebola-viruksesta ja sen kaltaisista viruksista.

– Siitä jokainen näki, ettei ihan normaalista tilanteesta ole kyse. Jouduimme odottelemaan ensin koneessa ja sen jälkeen lentokenttäbussissa myös. Sen jälkeen lääkintähenkilökunta tuli kertomaan, että tällainen virusepäily koneessa oli ollut, Saari kertoo.

Viranomaiset vakuuttivat matkustajille, ettei heidän tarvitse olla huolissaan.

– Meille sanottiin kuitenkin, että jos kokee jotain oireita, täytyy hakeutua terveyskeskuspäivystykseen, Saari sanoo.

Tämän jälkeen matkustajat päästettiin terminaalirakennukseen. Saari uskoo, että kyseessä oli vain epäily.

– Minulle jäi sellainen kuva, että pari ihmistä vietiin tarkkailuun lennon jälkeen. Lennon aikana yksi mies voi voimakkaasti pahoin ja toinen sai ilmeisesti jonkinlaisen sairauskohtauksen. Häntä hoidettiin lennon aikana. En tiedä, liittyivätkö he tapaukseen.

Koneessa oli Saaren arvion mukaan satakunta matkustajaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja