Drinkkivaihtoehdot, jotka eivät kerrytä kiloja vyötäröllesi – tiesitkö nämä?

Vaikka ravitsemusasiantuntijat eivät suosittele alkoholia kellekään laihduttajalle, drinkkihampaan kolottaessa voit kuitenkin turvautua näihin herkullisiin juomiin. Alla olevista aineista valmistetut drinkit tekevät sinulle hyvää!

Kuten varmasti tiedät, alkoholia ja dieettiä yhdistettäessä kannattaa pitää mielessä vanha kunnon sanonta "kohtuus kaikessa". Älä siis intoudu hörppimään alkoholipitoisia juomia liian kanssa, tai terveysvaikutukset kumoutuvat ja dieettisi voi mennä piloille.

Harkitse siis raikkaita ja terveellisiä ainesosia, jotka auttavat sinua pysymään kunnossa ja jopa pudottamaan painoa drinkkiä juodessasi.

Marjat ja sitrushedelmät toimivat

Loistava valinta drinkkiainekseksi ovat erilaiset marjat, sillä ne ovat ravinnepitoisia ja herkullisia. Parhaiten lämpimänä päivänä toimivat suoraan pakastimesta tehosekoittimeen heitetyt marjat, kuten vadelmat, mansikat ja mustikat. Vältä kaupoissa myytäviä marjamehuja, sillä ne ovat täynnä sokeria.

Voit myös tuoda vaihtelua drinkkeihisi korvaamalla marjat erilaisilla herkullisilla ja C-vitamiinipitoisilla sitrushedelmillä. Sitruuna, lime ja appelsiini toimivat erinomaisesti drinkkien mikserinä, ja voit esimerkiksi puristaa tuorepuristimella herkullista mehua drinkkejä raikastamaan.

Vihanneksilla ja yrteillä vaihtelua

Yllättävä, joskin hyvänmakuinen vaihtoehto drinkkiisi voivat olla myös erilaiset vihannekset. Esimerkiksi porkkanoilla on rutkasti hyviä vaikutuksia, eikä niiden maussakaan ole valittamista. Oransseista vihanneksista löytyvä betakaroteeni on myös omiaan edesauttamaan hyvinvointia. Voit myös kokeilla aprikooseja ja persikoita.

Uudenlaista ja jännittävää makua saat drinkkiisi lisäämällä siihen erilaisia puutarhasta löytyviä yrttejä. Yleensä drinkistä ja yrtistä tulee ensimmäisenä mieleen minttu, mutta voit kokeilla myös esimerkiksi rosmariinia, basilikaa tai korianteria.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat