Dramatiikkaa Lahden MM-laduilla! Suomen joukkue romahti mystisesti hetkessä ulos mitalitaistosta

Mitalijahdissa ollut Suomen yhdistetyn nelikko sijoittui lopulta seitsemänneksi nuorten MM-kisojen joukkuekilpailussa Lahdessa perjantaina. Mestaruuden otti Saksa ennen Norjaa ja Itävaltaa.

Jutun alla Tulosruudun pitkä lähetys torstailta.

Suomen joukkueessa kilpailivat Waltteri Karhumaa, Perttu Reponen, Otto Niittykoski ja Wille Karhumaa. Suomi lähti ladulle kuudentena, 48 sekunnin päässä kolmannesta sijasta.

Kisa sai dramaattisen käänteen kolmannen osuuden toisella lenkillä, kun selvässä johdossa ollut Norjan 3. osuuden viejä Jens Luraas Oftebro hyytyi aivan täysin ja hävisi muun muassa Suomelle minuutin 2,5 kilometrin matkalla. Ranska, Suomi ja Norja tulivat viimeiseen vaihtoon yhdessä nipussa sijoilla 3-5.

Wille Karhumaa koki kuitenkin saman kohtalon ankkuriosuudella. Keskiviikon yksilökisassa loistohiihdon tehnyt Karhumaa ei pystynyt toistamaan suoritustaan, vaan romahti täysin 2,5 kilometrin hiihdon jälkeen.

Maalissa Suomen ero pronssisijaan oli minuutti ja 14 sekuntia, kun se oli ollut 2,5 kilometriä aiemmin kaksi sekuntia.

Lahden MM-kisoissa käydään vielä yksi yhdistetyn kilpailu. Miehet hyppäävät normaalimäestä ja hiihtävät 10 kilometriä sunnuntaina.