Down-nainen sai isältään hääpäivänään koskettavan kirjeen: "Meille sanottiin ettet menisi koskaan naimisiin"

Kun Jillian Daugherty meni naimisiin kesällä 2015, hänen isänsä kirjoitti hänelle kirjeen, joka luo uskoa vanhempiin ympäri maailman. 

Jillian Daughertyn ei koskaan pitänyt ajaa polkupyörällä, urheilla saati mennä naimisiin. Vastoin todennäköisyyksiä hän on elänyt sellaista elämää kuin on itse halunnut, ja hääpäivänään hän sai isältään kirjeen, joka on koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa.  

Kirjeellään isä haluaa kannustaa muita vanhempia luottamaan siihen, että heidän lapsensa voi elää onnellista elämää, vaikka hän syntyessään olisikin erilainen kuin muut. 

– Kun lapsesi syntyy vammautuneena, ainoa asia, jonka haluat kuulla on että kaikki tulee olemaan ihan hyvin. Meille ei sanottu niin. Meille kerrottiin vain kaikki, mitä lapsemme ei koskaan pystyisi tekemään, mutta heitimme kaikki ne puheet roskiin, Jillianin isä Paul kertoo ABC News -sivuston haastattelussa. 

Kirjeessään isä muistelee omia pelkojaan ja surua, jota hän koki lapsensa puolesta, mutta Jillian on osoittanut isänsä ja koko muun maailman luulot turhiksi. 

Lue vapaasti suomennettu ote kirjeestä

Muutaman tunnin päästä kävelet elämäsi tärkeimmät metrit. Matkan, josta vieläkin merkittävämmän tekee se, mitä olet elämässäsi saavuttanut. En tiedä millä todennäköisyydellä Downin syndrooman diagnoosin saanut nainen avioituu elämänsä rakkauden kanssa. Tiedän vain, että sinä olet voittanut todennäköisyydet. 

Me emme saaneet muita lapsia pitämään sinusta – hyväksymään sinua, ystävystymään kanssasi ja seisomaan vieressäsi. Me vanhemmat pohdimme millaista on lapsen elämä, jos se ei ole täynnä yökyläilyjä, syntymäpäiväjuhlia ja ensimmäisiä treffejä. 

Olin sinusta silloin huolissani. Itkin sisäisesti, kun 12-vuotiaana totesit, ettei sinulla ole ainuttakaan ystävää. 

Me kaikki toivomme samoja asioita lapsillemme: terveyttä, onnea ja mahdollisuutta nauttia siitä, mitä maailmalla on tarjota. Se on jokaisen lapsen syntymäoikeus ja olin huolissani sinun oikeudestasi, Jillian. 

Mutta minun ei olisi pitänyt. Olet luonnonlahjakkuus, mitä sosiaalisiin taitoihin tulee. Koulussa sinut tunnettiin taidoistasi tulla toimeen muiden kanssa, tanssit koulun joukkueessa ja teit vaikutuksen kaikkiin, jotka tapasit. 

Muistatko kaikki ne asiat, joihin sinun ei uskottu pystyvän? Et ajaisi koskaan pyörällä tai urheilisi, et pystyisi käymään lukiota, etkä taatusti menisi naimisiin – ja nyt, katso itseäsi tänään!

Lue myös:

    Uusimmat