Dopingselvittäjä Tarasti mielissään poliisin mukaantulosta

Opetusministeriön asettamaa dopingselvitystyöryhmää vuonna 2001 johtanut hallintoneuvos Lauri Tarasti uskoo, että poliisi saa nyt maastohiihdon dopinginkäytöstä varmempaa tietoa kuin hänen työryhmänsä.

- Tällaisella asetetulla selvitysryhmällä ei ole mitään valtuuksia mennä pidemmälle. Jouduimme vain tyytymään siihen, mitä meille kerrottiin. Kun poliisitutkinta alkaa, niin on todennäköistä, että kerrotaan eri tavalla kuin meidän aikanaan olleelle ryhmälle, Tarasti sanoi MTV3:lle.

Tarastin ryhmä löysi viitteitä siitä, että suomalaishiihtäjät olisivat peitelleet Hemohes-plasmanlaajentajalla EPO-hormonin käyttöä.

- Kun kukaan ei voinut kertoa sitä meille suoraan, niin oli pakko tyytyä epäilytasolle. Ei meillä ollut todisteita, se oli sellaista arviointia, Tarasti kertoo MTV3:lle.

Keskusrikospoliisi aloittaa heinäkuun puolivälissä tutkinnan viimeaikaisista dopingpaljastuksista. Kiinnostuksen kohteena ovat joidenkin hiihtovaikuttajien mahdolliset dopingkytkökset 1990-luvulla. Yksi kysymys on, ovatko Suomen Tietotoimistoon liittyvässä dopingjutussa asianomistajina esiintyneet tahot esittäneet joiltakin osin perättömiä tietoja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat