Dopingkäry Tokiossa! Keväällä käsittämättömän tulosloikan tehnyt kuulantyöntäjä ulos olympialaisista

Georgialainen kuulantyöntäjä Benik Abramyan on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon epäillyn dopingrikkomuksen takia, kertoo Reuters. Abramyanin heinäkuun viimeisenä päivänä kilpailun ulkopuolella antamasta testinäytteestä löytyi merkkejä steroideista. 

Abramyan työnsi toukokuussa oman ennätyksensä 21.11 Armenian Artashatissa. Samassa kuussa kuula lensi Moldovassa lukemiin 20.12. Tuloksia voi pitää Abramyanin normaaliin tasoon nähden häkellyttävinä.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) tilastoinnin mukaan 36-vuotias Abramyan on kilpaillut viime vuosina harvakseltaan ja tulokset ovat keikkuneet 16–18 metrissä. Aiemmin Abrayan tykitti yli 20 metrin Rio de Janeiron olympialaisten alla toukokuussa 2016, kun hän työnsi 20.54 Kazakstanin Almatyssa. Rion olympialaisiin tiensä selvittänyt Abramyan jäi karsinnassa tulokseen 18.72.

Abramyan voi nyt vaatia testinsä b-näytteen tutkimista.

– Urheilija on saanut tiedot tapauksesta ja hänet on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tapauksen selvittämisen ajaksi, Kansainvälisen testausorganisaation ITA:n tiedotteessa sanotaan.

Kyseessä on Tokion kisojen toinen dopingtapaus. Aiemmin nigerialainen pikajuoksija ja vuoden 2008 olympialaisten pituushypyn hopeamitalisti Blessing Okagbare asetettiin niin ikään väliaikaiseen kilpailukieltoon, kun hänen näytteestään löytyi kasvuhormonia.

Miesten kuulantyönnön karsinnat käydään Tokion olympialaisissa tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja