Pommitus torille tappoi ainakin 27 ja haavoitti kymmeniä Donetskissa – tältä paikalla näyttää

Donetskilaista torialuetta pommitettu – ainakin 25 kuollut ja 20 haavoittunut 1:00

Ainakin 27 ihmistä on saanut tänään surmansa vilkkaalle torille osuneessa iskussa Donetskissa itäisessä Ukrainassa, sanovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi yli 20 ihmisen kerrotaan haavoittuneen. Venäjän nimittämä Donetskin aluejohtaja Denis Pushilin on sanonut, että kyseessä oli Ukrainan tekemä isku.

Venäjän ulkoministeriö on luonnehtinut iskua Ukrainan hallinnon "barbaariseksi terroriteoksi" Venäjän siviiliväestöä vastaan. Ukraina ei ole tiettävästi kommentoinut iskua.

Venäjä on väittänyt liittäneensä Donetskin alueen itseensä, vaikka alue ei ole kokonaan Venäjän hallussa.

Venäjä vallannut kylän Harkovan alueella

Venäjä sanoo joukkojensa vallanneen pienen kylän Harkovan alueella Ukrainan itäosassa. Venäjän puolustusministeriö kertoi asiasta tänään päivittäisessä tiedotteessaan. Ministeriön mukaan venäläisjoukot ovat menestyneet operaatioissaan alueella.

Ukrainan maavoimien tiedottajan Volodymyr Fition mukaan kyseisellä kylällä ei ole strategista merkitystä sodan kannalta. Fitio kommentoi asiaa Ukrainan televisiossa.

Kylä sijaitsee noin 30 kilometriä kaakkoon Kupjanskin kaupungista, jota venäläiset ovat yrittäneet vallata kuukausikaupalla. Kylässä kerrotaan asuneen vajaat 50 ihmistä ennen sotaa.

Viime päivinä Harkovan viranomaiset ovat kehottaneet alueen koillisosan asukkaita evakuoitumaan Venäjän lisättyä iskujaan alueelle. Noin 3 000 ihmisen on kerrottu lähteneen evakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat