Dome Karukoski maailmantähtien seurassa: Härmän poika oli hämillään

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski on edustanut maailmantähtien kanssa samoissa tilaisuuksissa Toronton elokuvajuhlilla.

Dome Karukosken ohjaama Leijonasydän-elokuva sai ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla perjantaina. Karukosken kanssa Torontossa ovat edustaneet elokuvan käsikirjoittaja-tuottaja Aleksi Bardy sekä näyttelijät Laura Birn ja Jasper Pääkkönen. Positiivisia arvioita kerännyt elokuva on pitänyt Karukosken kiireisenä. Elokuva on saanut hyvät arvostelut muun muassa Los Angeles Times -lehdeltä ja Indiewire.com-sivustolta.

– Elokuvan vastaanotto on ollut huikean hyvä ja puhelimet ovat pirisseet. Ensi-illassa elokuvan päätyttyä tuli sellaiset huutoaplodit, että voi olla ainoastaan onnellinen. Kova hype on päällä, mutta ikinä ei voi tietää tulevasta, se on tämän tekemisen haaste ja ihanuus, Karukoski fiilistelee varovaisesti.

– Merkittävät tuottajat ja tekijät ovat halunneet tavata, mutta nyt vain katsotaan rauhassa eteenpäin. Tärkeää on se, soiko puhelin myös vielä hypen jälkeen, Karukoski muistuttaa.

Elokuvajuhlilla Karukoski on edustanut monenlaisissa kekkereissä, joissa on nähty maailmantähtiä. Karukoski onkin ollut samoissa tilaisuuksissa muun muassa Danielle Radcliffen ja Jason Reitmanin kanssa.

– Kyllä tässä on nuori härmäläispoika ollut hämillään. On ollut hauskaa olla täällä samoissa bileissä heidän kanssaan. Tämä tekee maailman hieman pienemmäksi, ei se Helsinki niin kaukana olekaan, kun nyt istuskellaan täällä samoilla sohvilla.

Karukoski suhtautuu tähtiä viliseviin tilaisuuksiin kuitenkin vaatimattomasti ja jalat maassa.

– Mitä minä edes sanoisin jollekin tähdelle? ”Moi mä oon Dome”, ohjaaja nauraa.

– Ajattelen vain, että olemme samalla alalla, joten olemme täällä. Hauskaahan tämä on. Hetken nautitaan tällaisesta glamourista ja hankitaan kontakteja, sitten luodaan taas tarinoita.

Elokuvan ensi-iltaa Karukoski oli yhdessä näyttelijöiden kanssa juhlistanut cocktailtilaisuudessa.

– Tilaisuuden jälkeen lähdimme vielä kaupungille omalla porukalla. Tosin kesken illan yksi näyttelijöistä lähti myös tapaamaan jenkkituottajaa, Karukoski kertoo paljastamatta näyttelijän nimeä.

Karukoski uskoo monien suomalaisten näyttelijöiden olevan kohta entistä kovemmassa nosteessa maailmalla.

Peter Franzén nähdään Sean Pennin rinnalla ja Pihla Viitala on luonut uraa maailmalla. Nyt on vain ajan kysymys, milloin muut suomalaisnäyttelijät breikkaavat maailmalla, varmasti riittää vientiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat