Mainos

Directa selittää järeitä otteitaan

Lähes tuhannen pienyrittäjän huijarifirmaksi kokema nettiluetteloyhtiö Directa on ottanut käyttöön järeämpiä keinoja.

Törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta epäilty Directa on palkannut huippukalliin asianajajan Kai Kotirannan, joka selittää nyt Directan puolesta. Yhtiön toimitusjohtaja Ville Komppa ei näytä medialle kasvojaan.

Lähes tuhat yrittäjää on tehnyt yhtiön toiminnasta rikosilmoituksen poliisille. Yrittäjien mielestä yhtiön laskuille ei löydy perusteita. Directa myy yrittäjille näkyvyyttä luettelopalvelussaan internetissä.

Directa pyrki sulkemaan Suomen Yrittäjät ry:n suun ja käytti siinä apuna käräjäoikeutta. Helsingin käräjäoikeus kielsi reilu kuukausi sitten 500 000 euron sakon uhalla Suomen Yrittäjiä antamasta Directasta totuudenvastaista tietoa. Väliaikaisena annettu päätös purkautui viime viikolla.

- Me ei missään vaiheessa viestitty Directasta asiattomasti, kuten käräjäoikeuskin katsoi päätöksessään. Me jatkamme jäsenpalvelua niin tässä Directa-asiassa kuin monissa muissakin asioissa, kertoo lainsäädäntöasioiden päällikkö, varatuomari Janne Makkula Suomen Yrittäjistä.

Directan vaatimuksesta oikeus on sulkenut myös Suomen Verkkoviestintäkeskuksen (SVVK) Oy:n suun sadantuhannen euron sakon uhalla. Verkkoviestintäkeskus myy palvelua, jolla se hoitaa yrittäjän puolesta verkkoviestintäratkaisuja.

- Irtisanomme esimerkiksi yrittäjän tekemiä sopimuksia heidän puolestaan. Tästä suivaantuneena Directa haki oikeudelta turvaamistointa, joka kieltää meitä antamasta Directasta totuudenvastaista tietoa, myyntijohtaja Mikko Vilppula yhtiöstä kertoo.

Verkkoviestintäkeskus on jättänyt vastauksensa käräjäoikeudelle, joka päättää asiasta parin viikon sisällä. Vilppulan mukaan Verkkoviestintäkeskus kiistää jyrkästi mustamaalanneensa yhtiötä.

Directan asianajajan Kai Kotirannan mukaan toimenpiteisiin on ryhdytty toimitusjohtaja Ville Kompan intresseistä.

- Ratkaisun lopputulos ei ole päämieheni kannalta kriittinen. Tärkeintä on se, että hänestä annettu tieto on oikeaa ja totuudenmukaista, perustuu se sitten turvaamistoimiratkaisuun tai vapaaehtoiseen toimintaan, Kotiranta sanoo.

Kotiranta vetoaa poliisin esitutkintaan eikä halua kertoa, mitä tietoja toimitusjohtaja Komppa pitää väärinä ja totuudenvastaisina. Sekä Komppa että Kotiranta ovat kiistäneet epäillyt laittomuudet.

Directa työllistää edelleen

Yrittäjäjärjestössä puretaan nyt väliaikaisen turvaamistoimen aikana tulleita yhteydenottoja. Satoja viestejä tulvi kuukauden kestäneen hiljaiselon aikana työntekijöiden sähköposteihin ja puhelimitse. Suomen Yrittäjät on avannut uudelleen Directa-aiheiset nettisivut ja puhelinpalvelun.

- Väliaikaisena annettu päätös oli niin laaja ja tulkinnanvarainen, että päädyimme siinä vaiheessa varovaisuussyistä lopettamaan neuvonnan, yrittäjäjärjestön lainsäädäntöasioiden päällikkö Makkula sanoo.

Osa Directan puhelinnumerosta.

Directan toimitusjohtaja Ville Komppa uhkasi turvaamistoimen rauettua yrittäjäjärjestöä jatkotoimenpiteillä, jos he jatkavat asiatonta toimintaa. Komppa toivoi myös tiedotteen kautta, että asioita käsiteltäisiin neuvottelupöydässä.

- Meillä ei ole tarkoitus olla keskustelematta. Se on eri asia, mihin se johtaa. Me toivomme, että asiassa saataisiin hyviä ratkaisuja, Makkula sanoo.

Suomen Verkkoviestintäkeskuksen myyntijohtaja Mikko Vilppula toivoo, että käräjäoikeus hylkää Directan turvaamistoimihakemuksen, kuten se päätti yrittäjienkin kohdalla.

Poliisin esitutkinnan on määrä valmistua kevään aikana. Juttu on niin laaja, että sille on määrätty kaksi syyttäjää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.